Beşiktaş, Avrupa Ligi H Grubu'nda sahasında Lokomotiv Moskova ile Perşembe günü saat 19:00'da karşılaşacak. Teknik direktör Şenol Güneş ve Ersun Gülüm ise bu maçtan önce basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"MUTLAKA KAZANMALIYIZ..."

İlk olarak konuşan Ersan Gülüm'ün açıklamaları şu şekilde:

"İlk maçta çok iyi pozisyonlarımız vardı ama öne geçecek golü bulamadık. Onlar da iyi takım biz de iyiyiz. Ligde birinciyiz, gruptan da birinci çıkmak istiyoruz. Bu maçı kazanan avantaj elde edecek. Üç takımın puanları da yakın. Mutlaka kazanmalıyız. Üç puan çok önemli."

"Geçen sene Pedro, Sivok ve Necip ile oynadım. Rhodolfo çok çabuk uyum sağladı. Bu kolay bir iş değil. İkimiz iyi bir uyum yakaladık. Bizim felsefemiz hücum. Şenol hoca bizim ileriye daha yakın olmamızı istiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Kendi performansım da gelişiyor. Daha basit oynamaya çalışıyorum. Hocamın dediklerini yapınca işler daha iyi gidiyor."

"EKSİK YOK, ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇA ÇIKACAĞIZ"

Çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarının altını çizen Şenol Güneş ise, "Gruptaki ilk yarıyı tamamladık. Üç maçın ikisi deplasmandaydı. Puan olarak ikinciyizi. Gruptan iki takım çıkacak. Şansımız yüksek. Her şey bizim elimizde. Maçları kazanırsak birinci çıkıyoruz. Lider takımla oynuyoruz. Çok önemli bir maç. Yenersek öne geçeceğiz. Eğer yarın rakip kazanırsa onlar avantaj yakalar ve bizim yetişmemiz çok zorlaşır. Kazanmak için oynayacağız. Eksiğimiz yok. Tüm oyuncular hazır. Umarım güzel bir maç olur ve kazanırız." dedi.

Şenol Güneş'in açıklamaları şöyle devam etti:

"Milosevic'ten memnunum. Top tekniği ve oyun görüşü iyiydi. Yakın markajda sıkıntılar vardı. Rhodolfo için de aynısı geçerli. Tecrübe ve oynama sıkıntısı olabilir. Maçtaki performansını olumsuz görmüyorum. Topu oyuna sokması, topla oyunu iyiydi. Eksikleri düzelttiğimizde daha az hata yapacağız. Forvet oyuncularına bu kadar uzak kalırsanız orada olmanızın bir anlamı kalmaz."

"Oyuncular sağlık olarak ve mental olarak hazırsa oynatırım. Bazen dinlendirmemiz de gerekebiliyor. Kasımpaşa maçında aksayan olursa değişiklik yapabiliriz diye düşündük. O yüzden kadroyu bozmadık. Her oyuncu ilk 11'de oynamak ister ama biz kimin ne kadar katkı verdiğine bakıyoruz. Kim girmiş çıkmış önemli değil. Hazır olan her oyuncu oynar. Lokomotif maçı sonrasında Bursa maçına kadar kısa bir süre var. Belki rotasyon yapabiliriz lig için ama şu an bunu düşünmüyor. Yarın en iyi kadro sahada olacak."

"SABIRLA..."

"Maçı kazanırsak avantajlı oluruz. Her iş başlangıçta zordur. Zoru başarınca kolay oldu dersiniz. Rakiple ilgili beklentimiz aynı. Rusya'da da kontrollü oynadılar. Yine aynı olacaktır. Kadroları aynı olacaktır. Savunmada stoperde sıkıntıları var. Corluka cezalı, diğer oyuncularında da sakatlıkları var. O yüzden savunmada değişikliğe gidebilirler. Toplamda 2 ya da 3 oyuncuları değişebilir. Oyun formatları aynı. Ligde aldıkları sonuçlar çok önemli değil. Her maçın havası farklı. Önemli oyuncuları var. Onları kontrol edip gol atmaya çalışacağız. Sabırla ve inançla oynayıp kazanmak istiyoruz."

"Veli şu an idmana çıkabilir ama acele etmiyoruz. Kontrollü gidiyoruz. Sahada sakatlık etkiliyorsa hiç oynamasın daha iyi. En küçük sakatlık için bile bu gerekli. Veli uzun süredir geri dönmek için çalışıyor. Kendisinin de rahat olması için acele etmiyoruz. Bir hafta içinde takımla çalışabilir. İlk yarının sonuna kadar sahaya çıkacaktır. Fiziksel olarak hazır olması zaman alacaktır."

"ELBETTE BİRİLERİ OYNAYACAK"

"Gökhan, Cenk, Mustafa, Kerim, Olcay, Quaresma, Mario... Elbette birileri oynayacak. Her oyuncu oynamak ister. Oynamayan da mutsuz olur. Beklemeyi bilmek lazım. Hazır olarak beklemeleri gerekiyor. Mustafa'dan da memnunum. Duygusal kırılmalar oluyor, doğrudur ama sattığımız falan yok. Oynadığı zaman kimin ne verdiği önemli. Kötü oyuncu diye bir şey yok. "