Yeni sezonda 3 kulvarda da başarı hedefleyen Siyah-Beyazlılar, bu doğrultuda kadroyu güçlendirmek için çalışmalara başladı. Bu konuda ilk önceliği savunmaya veren yönetimin, kaleci transferi konusunda da atağa kalktığı ortaya çıktı.

İlk olarak Deportivo'yla yollarını ayıran Fabricio Agosto Ramirez'le el sıkışan yönetim, teknik direktör Şenol Güneş'in takımda kalmasına sıcak bakmadığı Denys Boyko'nun yerine yeni bir isim kazandırmak için çalışmalara başladı. Fanatik Gazetesinde yer alan habere göre; uzun süredir kulübün gündeminde yer alan David Ospina'yla tekrar temas kuran Beşiktaşlı idarecilerin, Kolombiyalı eldivenin kulübü Arsenal'le de pazarlıklara başladığı öğrenildi.

Cech'in gölgesinde mutsuz

Geçtiğimiz ara transfer döneminde Kara Kartal'ın kapısından dönen 27 yaşındaki file bekçisinin Arsenal'de Çek kaleci Petr Cech'in gölgesinde kalmasından dolayı ayrılmakta kararlı olduğu biliniyor.

Copa America'da ülkesinin kalesini 5 maçta da koruyan isim olan Ospina'nın, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olması sebebiyle Beşiktaş'ın ilgisine olumlu baktığı ve kulüplerin bonservisi konusunda el sıkışması halinde Kartal olabileceği konuşuluyor.

4 milyon Euro istediler

Geçen sezon İngiltere Premier Lig'de sadece 4 maçta görev yapan Ospina'nın, Arsenal'den ayrılmak için kulüp yönetiminden kolaylık beklediğini menaceri aracılığıyla ilettiği öğrenilirken, Londra temsilcisinin ilk etapta bu isim için 4 milyon Euro'luk bedel belirlediği bildirildi.

Siyah-Beyazlılar'ın ise Ospina için 3 milyon Euro'luk bir bütçe ayırdığı ve pazarlıkların 20 Temmuz'daki Avusturya kampı öncesinde imzayla sonuçlanabileceği iddia edildi.