Dnipro forması giyen Brezilyalı Douglas’tan yüksek maliyeti yüzünden son anda vazgeçen Beşiktaş’ın, Getafe’den transfer ettiği Alexis Delgado büyük bir sürpriz yarattı. 30 yaşındaki oyuncunun tamamı Malaga, Valencia, Sevilla ve Getafe’de geçen kariyerini AS gazetesi muhabiri Carlos Forjanes, Milliyet Gazetesi'ne anlattı.

Alexis Delgado’nun fiziksel açıdan önemli bir stoper olduğunu ancak mental konularda eksikleri bulunduğunu kaydeden Forjanes, “Fiziksel açıdan ideal bir merkez stoper. Güçlü bir fiziğe sahip ancak mental açıdan eksikler de var. Yetenekleri kısıtlı bir isim. Ama oldukça hızlı ve tecrübeli. Hava toplarında da iyi bir savunmacı. Ancak mental açıdan sıkıntıları olduğunu da belirtmek lazım. Sürekli sarı kart riskiyle oynuyor ve penaltı yapma riski fazla. Mesela 7 sezon önce Real Madrid onu kadrosuna katmak istemiş ama Alexis daha fazla oynamak için Valencia’yı seçmişti. Burada birçok insan İspanya Milli Takımı’nın geleceği olarak Alexis’i görüyordu. Hatta Puyol sonrası dönem için ismi geçiyordu. Fakat bu mental durumlar, ne yazık ki o seviyeye ulaşmasına izin vermedi” yorumunu yaptı.

Maç başına 9 faul

Alexis Delgado konusunda bir diğer önemli veri ise OPTA’nın analizlerinde yatıyor. La Liga’nın bu sezonun ilk yarısı itibariyle en sert savunmacılar ve en fazla kart gören oyuncuları listesinde Alexis’in ismi de bulunuyor.

15 maçlık ortalamaya göre 9 faulle zirvede olan eski Getafe’li futbolcu, Real Madrid’li Marcelo ile birlikte zirvede oturuyor. Alexis Delgado ayrıca en fazla sarı kart görenler listesinde de 7 sarı kartla 5. sırada yer alıyor.

Ersan Gülüm’e üstünlük kurdu

OPTA, Alexis Delgado ile Ersan Gülüm’ün istatistiklerini sezonun ilk yarısında oynadıkları 15 maç üzerinden kıyasladı. Pas konusunda Ersan’a göre yüzde 77’ye 79 daha iyi olan İspanyol futbolcu, top uzaklaştırmada 74’e 37’lik rakamla ciddi bir şekilde öne çıktı.

Top kesmede de 45’e 41 önde olan Alexis, hava topu mücadelesinde de 29’a 25’lik üstünlük sağladı. Sadece top kapmada yüzde 63’e 45 olarak Ersan Gülüm’ün gerisine düşen Alexis, faul problemi nedeniyle bu alanda geride kaldı.

kaynak: macadogru