Süper Lig Hasan Doğan Sezonu ilk yarısını lider tamamlayan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, rakipleriyle aralarındaki puan farkını önemsemediklerini ve ilk yarıyı unutarak yeni bir sayfa açtıklarını söyledi.

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak kampa geç katılan isimlerle ilgili konuşan Güneş, "Oyuncular için yoğun bir dönemi olacak. Kupa maçları ile resmi maçlara başlayarak Süper Lig maçlarına hazır gireceğimizi düşünüyorum. Ersan, Motta, Franco, Rhodolfo eksikler. Ersan'ın düğünü var. Güney Amerika'ya gidenlere bir iki gün izin vermiştim. Mario Gomez'in katılımıyla da kampımızı tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

Olası transferlerle ilgili soru üzerine Güneş, gazetecilere esprili bir şekilde sitem etti. Gazetecilerin kendisinden daha çok şey bildiğini dile getiren Güneş, "Siz bizden fazla biliyorsunuz. Kadronun yapılmasında sizden yardım bekliyoruz. Kalecinin bitmemesi sizin kabahatiniz. Sizden konuşmaları, görüşmeleri bekliyoruz. Ramon'un bir görüşmesi var, Pedro'nun bir isteği vardı. Futbolacu almadan oyuncu bırakmak istemiyoruz. Geniş bir kadroya sahip değiliz. Kaleci ve stoper alınması gerekenler. Orta saha ve ileride sorunumuz yok." şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soru üzerine Güneş, "Biz ilk yarıyı unuttuk. Sıfırdan başlıyoruz. 17 rakibimiz de önemli rakip. Her maça kazanmak için çıkacağız. Bu anlayışla hazırlık yapıyoruz. Peşin hüküm vermek doğru değil. Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor maçları olacak Ocak ayında. Şubat ayında yoğunluk olacak. O zaman daha iyi olacağız. Düşünce olarak birlikteliğimiz daha iyi durumda." cevabını verdi.

Oynadıkları futboldan keyif aldıkları kadar izleyenlerin de keyif almasına dayalı bir anlayışları olduğunu belirten Güneş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu kadar yatırımın yapıldığı ligde daha iyi oyun oynanmalı. Futbol baskı ile gelişmez. Korku ile, baskı ile yaratıcılık kullanılmaz. Futbolun güzelleşmesi için biraz daha herkesin olumlu futbola katkı yapması gerekiyor. İngiltere'ye bakıp hayranlıkla izleyeceğimize, gereğini yapmamız gerekiyor."