Köybaşı da önceliğinin Beşiktaş’ta kalmak olduğunu yönetime iletti. Kara Kartal’da tam 9 sezon görev yaptıktan sonra Siyah-Beyazlılar’la sözleşmesi sona eren İsmail Köybaşı, yönetimle yaptığı yeni kontrat görüşmelerinden sonuç alamamıştı. Bu gelişme sonrasında 26 yaşındaki futbolcunun menajeri, gelen teklifleri değerlendirmeye başlamış, taraflar İspanya La Liga ekibi Espanyol’la ilk teması kurmuştu. Bonservisi elinde bulunması sebebiyle birkaç Almanya ekibinin de radarında bulunan başarılı oyuncu konusunda teknik direktör Şenol Güneş’ten yönetime net mesaj geldi. Güneş, Köybaşı’nın performansından memnun olduğunu belirterek başarılı ismin takımda tutulmasını istedi.

Menajeriyle tekrar görüşüldü

Bu gelişme sonrasında yönetim, futbolcunun menajeriyle tekrar masaya oturdu. A Milli Takım’ın Euro 2016 kadrosunda bulunması sebebiyle Fransa’da bulunan Köybaşı’nın, gelişmeleri menaceri aracılığıyla takip ettiği ve önceliğini Beşiktaş’ta kalmak olarak belirlediği öğrenildi.

Hücum yönünü geliştirdi

Siyah-Beyazlılar’ın sezonu şampiyon olarak kapattığı Süper Lig’de 27 karşılaşmaya çıkan İsmail Köybaşı, takımına 1 asistlik katkı sağlamıştı. Köybaşı, Şenol Güneş’in takıma gelmesiyle birlikte hücum hattında etkin bir isim hale gelmesiyle dikkat çekmişti.