Beşiktaş’ın 1 yıllığına resmen West Ham United’a kiraladığı Gökhan Töre’nin, İngiltere’ye gitmek için siyah-beyazlı kulüpteki tüm alacaklarından feragat ettiği ortaya çıktı. Yaklaşık 200 bin lira olan şampiyonluk priminin yanı sıra 100 bin euro (320 bin lira) civarındaki garanti parasından vazgeçen genç futbolcunun bu davranışı siyah-beyazlı yönetimi bir hayli mutlu etti.

12 milyon euro satış opsiyonlu olarak West Ham’a kiralanan Gökhan’ın yakın çevresine, “Benim Beşiktaş’ta kalan paramla kulübü tehdit etmem söz konusu bile olamaz. Paramı vermezseniz West Ham’a gitmem diye bir şey demedim. Tam tersi alacaklarımdan feragat ettim. Kiralık da olsa bu transferden para kazanacağım. Kulübümün de kazanmasını isterim. İnşallah satış opsiyonu devreye girer, Beşiktaş daha fazla kazanır” diye konuştuğu öğrenildi.

Kiralama bedeli 2.5 milyon sterlin

Slaven Bilic’in çalıştırdığı West Ham United, Gökhan Töre’yi 1 yıllığına renklerine bağladığını dün resmen açıkladı. Beşiktaş Kulübü de İngiliz ekibinin kiralama bedeli olarak 2.5 milyon sterlin (yaklaşık 9.4 milyon lira) ödeyeceğini KAP’a bildirdi.

Yeni formasıyla poz veren Gökhan, Beşiktaş taraftarı için “Sizleri çok özleyeceğim. Hakkınızı helal edin” mesajı yayınladı.

Haber Kaynağı: Milliyet