Talebelerine sürekli sakin kalmaları ve gerginliğe girmemeleri yönünde talimatlar veren tecrübeli çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin durumundan yola çıkarak "Bizi yenmek zorunda oldukları için stresliler..Rakip oyunculara onların önünde olduğunuzu, kazanmak zorunda olanın kendileri olduğunu hissettirin. Bu onları strese sokacaktır" ifadelerini kullandı. Usta hoca zaferin şifresini ise şöyle sıraladı:

HATA YAPIYORLAR

Topu havaya kaldırmadığımız sürece kaybetmeyiz.

Kanat hücumcularına karşı savunmada zorluk yaşıyorlar… Quaresma ve Babel'le, Caner ve Gökhan'la sürekli yüklenmeliyiz..

Galip duruma geçseler de bunu koruyamıyorlar. O yüzden olur da geri düşersek sorun yapmayın, strese girmeyin..

Çok bireysel hata yapıyorlar. Takım birbirini tanımıyor. Ne yapabilecekleri konusunda fikirleri yok. Bunu değerlendirmek gerek..

Geride kalan maçlarda rakiplerine çok pozisyon verdiler. Biz de pozisyon yakalayacağız. Bunu değerlendirmeliyiz..

KADIKÖY'DE SİFTAH YOK

Şenol Güneş, ligde kazandığı büyük başarılara rağmen sarı- lacivertli takıma karşı Kadıköy'de 3 puan alamadı. Teknik direktörlüğe 1988'de başlayan tecrübeli hoca, 6 ayrı takımla Fenerbahçe'ye konuk olduğu 20 maçın 15'ini kaybederken, 5 beraberlik aldı. Galibiyet sevinci yaşayamadı..

ÖN LİBERO NECiP YA DA TOLGAY

Zorlu karşılaşmada 'Medel'in yerine kim oynayacak' sorusu maç öncesi cevabını bulacak. teknik direktör Şenol Güneş'in 4 alternatif isim üzerinde durduğu ön libero bölgesi için öne çıkan 2 aday Tolgay Arslan ve Necip Uysal durumunda. Güneş, oynatacağı taktiğe göre karar verecek..

Hücum olarak Tolgay, savunma bakımından Necip ağır basıyor. Sakatlığı bulunan Adriano'nun da şans bulma ihtimali var. Brezilyalı'nını durumu maç öncesi netlik kazanacak. Atiba da düşük alternatifler arasında..

ŞENOL GÜNEŞ BU İŞİ BİLİYOR!

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde derbilerde başarılı sonuçlara imza attı. Kara Kartal, tecrübeli çalıştırıcı ile çıktığı 12 derbi karşılaşmasının 6'sını kazanırken, üçer mücadelede ise beraberlik ve yenilgiyle sahadan ayrıldı. Güneş'in teknik direktörlüğünde ligdeki Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında 17 gol atan siyah- beyazlı ekip, kalesinde 13 gol gördü..