Beşiktaş'ın Sosa hakkında yaptığı yalanlamayı resmi siteden kaldırılması akıllarda soru işareti bıraktı. Milan'a yakın kaynaklar ise Jose Sosa'nın bir kaç gün içinde 7.5 milyon Euro bonservis bedeli ile İtalyan ekibine transfer olacağı şeklinde bilgileri paylaşmaya paylaştı. Sosa ile ilgili 7.5 milyonluk euroluk Milan'ın resmi teklifi bugün akşama doğru kulübe ulaştığı belirtildi.

Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle eşinin büyük korku yaşadığını gerekçe gösteren Sosa, kendisine talip olan Milan'a gitmek istediğini bildirmiş ancak daha sonra ikna edilerek takıma katılmıştı. Fakat son 24 saatte her şeyin değiştiği iddia edildi. Arjantinli futbolcunun transferinde ısrarcı olan Milan yönetiminin, daha önce yaptığı 6 milyon Euro'luk teklifi 7.5 milyon Euro'ya yükselttiği ve bunun sonucunda anlaşma sağlandığı belirtildi. Jose Sosa ile de daha önceden anlaşmaya varan İtalyan ekibinin önümüzdeki hafta içinde Beşiktaş'tan oyuncunun bonservisini alarak transferi kesinleştireceği ifade edildi. Arjantinli yıldızı satmamak için uzun süre direnen siyah beyazlılar, Milan'ın parayı kısa vadede ödeyeceğini taahhüt etmesi sonrasında tutumunu değiştirip, transfere onay verdi. Siyah beyazlılar, Sosa'nın satışından gelen parayı forvet transferinde kullanacak.

31 yaşındaki Jose Sosa, geçtiğimiz sezon 41 maçta forma giyerken 9 gol, 14 asist üretti. Tecrübeli futbolcu özellikle son haftalarda gösterdiği başarılı performansla Beşiktaş'ın lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu.

Kaynak: Ajansspor