Kagawa’nın Dortmund’dan bir başka eski takım arkadaşı İlkay Gündoğan’dan da Kagawa’ya, "Sen bir çılgınsın” mesajı gitti. Galatasaraylı Nagatomo ise “3 dakikada 2 gol olağanüstü şoke edici bir başlangıç. Ben hayatımda böyle bir frikik golü görmedim. Böyle bir vuruş tekniği varsa lütfen bize de söyle” mesajını gönderdi.


BURSASPORLU HOSOGAI, KAGAWA’YI İKNA ETTİ

Bu arada Kagawa, Beşiktaş’a imza atmadan önce Türkiye’de forma giyen vatandaşlarından bilgi aldı… Nagatomo, “doğru tercih olur” dedi. Seto (Osmanlıspor) “çok mutlu hissedersin” dedi. Bir süre Bursaspor’da oynayan Hosogai ise, “Beşiktaş’ın stadına rakip olarak oynadım. Başım döndü. Sen birde o taraftar için oynayacaksın. Düşünme bile” dedi. 

GALATASARAY DÜŞÜNMEDİ, FENERBAHÇE TOLGAY VE ZAJC YÜZÜNDEN…

Kagawa’nın Beşiktaş’a gelişi herkese sürpriz oldu... Borussia Dortmund Japon oyuncunun menajerinden kulüp bulmasını istedi. O dönemde Kagawa’nın temsilciliğini yapan Alman menajer; Galatasaray ve Beşiktaş’la beraber Fenerbahçe’ye de önerdi. Galatasaray düşünmedi bile. Fenerbahçe ise Tolgay’dan sonra Zajc içinde anlaşınca yarıştan çekildi.

Beşiktaş ise yarışa Quaresma’nın “ayrılmak istiyorum” demesi üzerine girdi. Babel’in takımdan ayrıldığı dönemde Adem Ljajic’in, istatistiklerini gösterip, aslında 10 numara değil sol açık olduğunu anlatması üzerine Güneş, Kagawa’ya yeşil ışık yaktı. Son 3 güne girildiğinde yarışta Monaco ve Hannover varken, Beşiktaş son düzlükte girdi. Özellikle Nuri Şahin etkisi Kagawa’yı bitirdi.

Kaynak: Fotospor