Beşiktaş kulübü Loris Karius ile yollarını ayırdı. Ligin son 8 haftasında kaleye kimin geçeceği ise büyük merak konusu oldu.

Siyah Beyaz'lılarda kaleci krizinin çözümüne yönelik sürpriz bir gelişme yaşandı. U19 takımında forma giyen 1.95 boyundaki Ersin Destanoğlu, Karius'un yerine geçmeye hazırlanıyor.

Teknik patron Sergen Yalçın altyapı hocalarından genç kaleci hakkında bilgi topladığı belirtildi.

Fanatik gazetesi Instagram hesabında canlı yayına bağlanan Beşiktaş Akademi Direktörü Yasin Sülün "Ersin Destanoğlu var kalecimiz mesela. Sergen hocanın kendisiyle ilgili çok iyi düşünceleri mevcut. Ersin'le ilgili hayallerimiz var. Sergen hoca, şu dönem yaşanmasa direkt oynatmayı dahi düşünüyordu" dedi.

"Kaleci Neuer ile çok fazla benzer yönleri var"

Ersin Destanoğlu bu sezon 18 maça çıktı. U19 Milli Takım forması giyme hakkı kazanan Ersin Destanoğlu, fiziği ve stiliyle Bayern Münih'in tecrübeli kalecisi Neuer'e benzetiliyor. 

"Sözleşmesi uzatıldı"

Ersin Destanlıoğlu, ilk olarak 2012 yılında Bayrampaşaspor formasıyla Beşiktaş'a karşı oynadı. O dönemde alt yapı hocaları tarafından beğenilen Ersin Destanoğlu, 2017 yılında 3 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.

Genç kalecini sezon sonunda sözleşmesi sona eriyordu fakat Beşiktaş büyük gelecek beklediği Ersin'in sözleşmesini 2023 yılına dek uzattı.

Kaynak : İnternetspor