Ümraniyespor'un bu sezon yaşadığı şampiyonlukta en önemli pay sahiplerinden birisi, Kartal Kayra Yılmaz oldu.

Sezon başında Beşiktaş'tan kralık olarak transfer edilen Kartal Kayra, teknik direktör Recep Uçar'ın orta sahadaki vazgeçilmez oyuncularından birisi oldu. Sezon başından itibaren göstermiş olduğu devamlılık ile hem gelişimini devam ettiren hem de takıma önemli katkı sağlayan Yılmaz, gelecek sezon için Beşiktaş'ta forma rekabetine hazır olduğunun mesajını verdi.

İSTATİSTİKLERİ İLE BÜYÜLEDİ

Kartal Kayra Yılmaz, sezon boyunca Ümraniyespor'un oynadığı pas oyununda kritik bir rolde yer aldı.  271 farklı ligi kapsayan, 100'den fazla parametrede futbol veri karşılaştırma platformu Comparisonator'un verilerine göre kartal Kayra, ligdeki defansif orta sahalar göz önüne  alındığında rakip 3'üncü bölgeye en çok pas yapan ve en çok başarılı kilit pas atan futbolcu oldu. Sezon boyunca attığı 22 kilit pastan 14'ünde isabet bulan Yılmaz, bu alanda ilk sırada kendisine yer buldu. Rakip 3'üncü bölgeye sezon genelinde 357 başarılı pas atan Kartal Kayra, bu alanda da 3'üncü sırada yer aldı.

Kartal Kayra, Comparisonator'un verilerine bakıldığında sezon boyunca rakip sahada toplam 52 top kazanma ve 606 defansif aksiyon ile defansif orta sahalar arasında 2'nci sırada olarak görünmekte.

Kartal Kayra, ayrıca 171 top kazanma, 192 araya girme ve 395 başarılı defansif aksiyon ile bu alanda da defansif orta sahalar arasında 3'üncü sırada kendisine yer bulurken. sezon boyunca toplam 11.16 xA (Asist Beklentisi) ile defansif orta sahalar arasında z,rvede olmayı başardı. 11.16 asist beklentisinden 7 asist yapan Yılmaz, bu alanda da zirvede bulunuyor.

SEZON BAŞI KAMPI ÖNEMLİ

Geçtiğimiz sezon orta sahada oynayan birçok isimle yolların ayrılması, Atiba ve Can Bozdoğan'ın yeni sezonda takımda olup olmayacağı da Kartal Kayra'nın Beşiktaş'taki geleceğinde etkili olacak. Ayrıca önümüzeki sezonda ilk 11'de oalcak Türk oyuncu sayısının 4'e yükselecek olması da Kartal Kayra Yılmaz'ın avantajı olarak görülüyor.

KAYNAK: NTV SPOR