"Mario Gomez bize gelerek çok doğru iş yaptı" diyerek sözlerine başlayan Fikret Orman; "Kendisi bir dünya yıldızı ama çok mütevazı bir karakteri var. Alman Milli Takımı'nın santraforu ve Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamış bir futbolcu. Fiorentina ile beraber kariyeri biraz düşüşe geçmişti ama buraya gelerek kendini yeniden buldu. Biz Mario'yu çok seviyoruz ve kalmasını istiyoruz. Ama kulübümüzün bir duruşu var. Kim olursa olsun Beşiktaş araç değil amaç olan bir takımdır. Kalmazsa bizim kadar kendisinin de kayıbı olacaktır. Kulübümüzün değerleri doğrultusunda taviz vermeyeceğimiz şeyler var" ifadelerini kullanırken sözlerini "Beşiktaş burası" diyerek "Kimler geldi, kimler geçti" şarkısı üzerinden mesajını gönderdi.

"ŞENOL GÜNEŞ'İ İLK GÜNDEN İTİBAREN İSTİYORDUM"
Kendisi gibi ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayan teknik direktör Şenol Güneş hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman, tecrübeli teknik adamı göreve geldiği ilk günden itibaren takımın başında görmek istediğini söyledi ve şunları ekledi;

"Kendisi çok yakından takip ettiğim ve sevdiğim bir kişilik. Ağabey ve kardeş gibiyiz. Futbol olarak çok üzerine koydu. Ama bu zamana kısmetmiş. Kendisi Bursaspor’dan ayrılmadan önce ne benimle görüştü ne de bir yakınımla buluştu. Bursaspor’dan ayrıldıktan sonra kendisine ulaştık ve takımımızın başına getirdik. İnşallah başarılarının devamı gelecek. Beşiktaş’a daha evvel gelseydi daha erken şampiyonluk yaşardık. Hocamızın karakteri Beşiktaş ile uyuştu."

"ARAS SENEYE BİZİMLE OLACAK"
Fikret Orman gelecek sezon planlaması konusunda Aras Özbiliz'in de yer alacağını belirtti. Ara transfer döneminde siyah-beyazlılara imza atan ancak forma giymeden Rayo Vallecano'ya kiralanan 25 yaşındaki futbolcu için görüşlerini aktaran Orman; "Bütçemiz doğrultusunda önemli oyuncular aldık. Örneğin çok uygun bir maliyete Aras Özbiliz’i getirdik. Önümüzdeki sezon bizimle beraber olacak ve izleyeceksiniz. Eminim ki gösterdiği performansla kulübümüze çok değer katacak. Genç ve yetenekli bir oyuncu grubumuz var. Oyuncularımızın Avrupa’da futbol oynamayı istemeleri gayet doğal. Ama önce Beşiktaş’ta futbol oynamanın ne demek olduğunu bilecekler" dedi.
 
ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINDA NELER OLACAK?
19 Mayıs Perşembe günü şampiyonluğu kutlayacak olan siyah-beyazlılarda Başkan Fikret Orman gece dair ipuçları verdi;

"Kupa töreninde inanılmaz bir gösteri yapacağız. Öncesinde takımımız tekne konvoyuyla boğazı geçecek ve devamında da otobüsle stada gelecek. Gelen taraftarlarımıza 3 boyutlu bir gösteri sunacağız. Vodafone gibi bir teknoloji devi arkamızda olunca bazı şeyler daha kolay oluyor."

"200 MİLYON TL GELİR SAĞLAYACAK"
"Biz stadı açtığımızda bazı eksikleri vardı. Ama teknolojik olarak o kadar ileri bir alt yapıya sahip ki her şeyi kontrol edebiliyoruz. Her türlü güvenlik açığını yakalayıp, her şeye vakıf olabiliyoruz. Bundan sonra stadımızda olan biten her şeyi basınla paylaşacağız. Kulübümüze zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz. Önümüzdeki sene itibariyle de Vodafone Arena kulübümüze 200 milyon TL civarında bir gelir sağlayacak. En kısa sürede müzemizi ve restoran kısımlarını da açacağız.