Beşiktaş, bir süredir gündeminde olan Manchester City'nin Sırp sol beki Alexander Kolarov'un transferinde mutlu sona ulaşmak üzere. Siyah-Beyazlı ekibin, bonservis için önerdiği miktarı 3.5 milyon Euro'ya yükselterek İngiliz ekibinin kapısını çaldığı ortaya çıktı.

City cephesi ise Beşiktaşlı yöneticilere Pep Guardiola'yı işaret etti. İngiliz yetkililer, "Menajerimiz Pep Guardiola bu kararı verecek. Ay sonuna kadar bize Kolarov'un durumu ile ilgili görüşünü aktaracak" ifadesini kullandı.

Adalılar 'bitti' diyor

Ancak Ada'daki kaynaklar, bu transferin bitmek üzere olduğunu ileri sürüyor. Manchester City'yi yakından takip eden gazeteciler, kulüpler arasında anlaşma sağlandığını ve Kolarov'un da İngiltere macerasına nokta koyma kararı aldığını belirtiyor. Gelinen noktada görünen o ki, Pep Guardiola Kolarov'un ayrılışına izin verdiği anda Sırp futbolcu Beşiktaş'ın kadrosuna katılacak.

Bonservis 3.5 milyon Euro

İki ekibin 3.5 milyon Euro'luk bonservis konusunda uzlaşma sağlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sırp futbolcuya haftalık 85 bin Pound (323 bin TL) ödeme yapan City'nin, yıllık 4 milyon Euro gibi bir maliyetten kurtulacağı için Beşiktaş'ın önerdiği bonservis miktarını kabul ettiği belirtiliyor.

3 yıllık sözleşme

Manchester City'den yıllık 4 milyon Euro civarında bir ücret alan Kolarov'un da Beşiktaş'tan yıllık 3 milyon Euro garanti paranın yanı sıra bonuslar alması ve City'deki standardına ulaşması bekleniyor.

Savunmanın sol kanadında görev yapan Sırp futbolcunun Beşiktaş'la 3 yıllık sözleşme imzalayacağı konuşuluyor.