Süper Lig’de sezonun ilk yarısını lider tamamlayan Beşiktaş’ta takımın en önemli yıldızlarından biri olarak gösterilen Oğuzhan Özyakup performansıyla sivrildi.

OĞUZHAN FIRTINASI

Attığı goller ve yaptığı asistlerle lige damgasını vuran Oğuzhan’ın sezon başında yaşadığı şanslı durum ise dikkatlerden kaçmadı. Son 2 yılda Slaven Bilic döneminde beklenen patlamayı yapamadığı için eleştirilen 23 yaşındaki oyuncu, Veli Kavlak, Tolgay Arslan ve Atiba Hutchinson’ın gerisindeyken bir anda ilk alternatif oldu.

Omzundan sakatlanan Veli Kavlak’ın ardından Tolgay Arslan’ın sezon başı kampında çapraz bağlarının kopması, Oğuzhan’ın önünü açtı. Başka bir deyişle takım arkadaşlarının şanssızlığı, genç yıldızın şansı oldu.

YERLİLERDE ZİRVEDE

Transferi imzaya kalan Brezilyalı ön libero Lucas Leiva’nın son anda Liverpool’da kalması da formayı tamamen Oğuzhan’a bıraktı. Ayrıca Türk futbolunda yerli yıldızları geliştirmesiyle ünlü Şenol Güneş’in pozitif tutumu da yetenekli oyuncunun başarısını bir kat daha artırdı. Hem Beşiktaş hem de A Milli Takım formasıyla kendini toparlayan Oğuzhan, çift yönlü oyunuyla fark yarattı.

Geçtiğimiz yıllarda Samet Aybaba ve Slaven Bilic dönemlerinin tersine Güneş ile ofansif bir görev yüklenen başarılı futbolcu, Fatih Terim tarafından da aynı mevkiide kullanılınca aradığı huzuru buldu. Süper Lig’de 17 maçın 15’inde yer alan Oğuzhan, 5 gol 5 asistle en skorer yerli oldu. Beşiktaşlı oyuncu, Wesley Sneijder ile beraber en skorer orta saha olmayı da başardı.

KENDİNİ AŞTI

Oğuzhan Özyakup’un gösterdiği gelişim rakamlara da net bir şekilde yansıdı. Geçen sezon 25 lig maçında elde ettiği verileri bu sezon sadece 15 maçta geçen genç yıldız başarısını ispatladı. OPTA’nın sunduğu rakamlara göre geçen sezon ilk yarıda 2 gol atabilen 23 yaşındaki yıldız, bu sezon gol sayısını 2.1 kat artırdı. Asist sayısında şimdiden geçen sezonki 5 rakamına ulaşan siyah-beyazlı futbolcu, pas isabetinde 602’den 767’ye, şans yaratmada 25’den 44’e ve hedefi bulan şutta 8’den 12’ye yükseldi.

VERİMLİLİĞİ KANITLANDI

Beşiktaş ile ilk yarıda fark yaratan Oğuzhan Özyakup, OPTA’nın istatistiklerle kurduğu en iyi 11’de de yer buldu. 15 lig maçında 1256 dakika ile istikrar yakalayan siyah-beyazlı futbolcu, yüzde 84.4’lük pas isabetiyle de ligin en iyi orta sahalarından oldu. 16 başarılı hücum driblinginin yanında 76 kez de ikili mücadele kazanan 23 yaşındaki oyuncu, hem hücumda hem de savunmada aynı verimlilikte olduğunu rakamlarla kanıtladı.

5 GOL 5 ASİST

Lider Beşiktaş’ın orta sahadaki beyni Oğuzhan Özyakup bu sezon ligde 15 karşılaşmada forma giydi. Siyah-beyazlı oyuncu bu maçlarda 5 gol, 5 asistle oynadı.