Ligde sezonun birinci bölümüne damga vuran Kara Kartal, ikinci yarıya bu akşam Mersin maçıyla başlayacak. Başakşehir’de oynanacak maçta Şenol Güneş’in öğrencileri; Gomez’in önderliğinde rakibini yıkıp ikinci Fenerbahçe’yle farkı artırmayı hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıyı zirvede tamamlayan Siyah-Beyazlılar, sezonun ikinci bölümüne bu akşamki Mersin İdman Yurdu maçıyla ‘merhaba’ diyecek. Ara dönemdeki çalışmalarını Antalya’da geçiren ve bol bol kondisyon depolayan Şenol Güneş’in öğrencileri; Akdeniz ekibini Başakşehir Stadı’nda devirip ikinci sırada yer alan Fenerbahçe’ye aralarındaki puan farkını 4’e çıkarmak için çaba gösterecek. Siyah-Beyazlılar’ın bu karşılaşmadaki en önemli kozu, takımın Alman yıldızı Mario Gomez olacak. Ligde çıktığı 17 maçta 13 gollük performans sergileyen tecrübeli futbolcu; bugün de rakip fileleri boş geçmeyip krallık yarışındaki liderlik koltuğunda beraber oturduğu Antalyasporlu Samuel Eto’o’yu geride bırakmak için efor sarf edecek.

Gol atan Sosa’ya koşacak
Geçtiğimiz hafta içinde ikiz bebekleri dünyaya gelen Jose Sosa, bu akşamki mücadeleye çocukları için çıkacak. Arjantinli futbolcu, atacağı golleri sevgilisi Carolina Alurralde’ye hediye etmeyi hedefliyor. Öte yandan Siyah-Beyazlı futbolcular da her golün ardından yıldız futbolcuya koşup Sosa’yı onurlandırmayı planlıyor.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Gomez

Mersin İdmanyurdu: Muammer, Mitrovic, Murat Ceylan, Sadiku, Pedriel, Nurallah, Serkan Balcı, Eren Tozlu, Nakoulma, Tita, Welliton
3 futbolcu ceza sınırında

Beşiktaş’ta, Mersin İdmanyurdu maçı öncesi 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Süper Lig’de üçer sarı kartı bulunan Mario Gomez, Luiz Rhodolfo ve Andreas Beck, Mersin İdmanyurdu karşısında sarı kart görmeleri durumunda 19. haftada Trabzonspor’la deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Beşiktaş’ın kozu Gomez

Beşiktaş’ın, Mersin İdmanyurdu’yla yapacağı maçta gözler, Alman futbolcu Mario Gomez’in üzerinde olacak. Siyah-beyazlı formayla çıktığı son 4 lig karşılaşmasında da rakip fileleri havalandıran 31 yaşındaki futbolcu, bu performansıyla gol krallığı yarışında zirveye çıkmıştı. Ligin ilk yarısındaki tüm müsabakalarda forma giyen ve bunların 10’unda gol atan Gomez’in, ligde 13 golü bulunuyor. Bu arada Beşiktaş’ın bir diğer golcüsü Cenk Tosun da ligin ilk yarısında Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynanan maçta 3 gol atmış ve profesyonel kariyerindeki ilk "hat-trick"ini yapmıştı.

BEŞİKTAŞ MERSİN İDMANYURDU MAÇI NE ZAMAN

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak olan Beşiktaş Mersin İdmanyurdu maçı 17 Ocak Pazar günü Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak maçta, hakem Mete Kalkavan görev yapacak.