Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, Bursa Büyükşehir Stadyumu'nda Bursaspor'un konuğu oldu.

Beşiktaş, oldukça kritik olan bu mücadeleden 2-0 galip ayrılarak, eanet olarak Başakşehir'e devrettiği liderlik koltuğunu geri aldı. Beşiktaş'ın gollerini 66. dakikada Cenk Tosun ve 90+5. dakikada Aboubakar kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 68'e yükseltti. Bursaspor ise 35 puanda kaldı. Beşiktaş, gelecek hafta sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

Beşiktaş taraftarı uzun bir aradan sonra Bursa'da Beşiktaş taraftarı uzun bir aranın ardından Bursa’da tribünlerdeki yerini aldı. Karşılaşmayı izlemek için 50 otobüslük kafile halinde siyah-beyazlı taraftarlar yoğun güvenlik altında Bursa’ya geldi. 17.30 sıralarında stadyuma giriş yapan yaklaşık 2 bin 200 Beşiktaş taraftarı şampiyonluk yarışındaki kritik müsabakada takımlarına destek verdi.

Bursaspor taraftarı biletlere ilgi gösterdi

Yaklaşık 30 bin taraftar tribündeki yerlerini aldı. Ayrıca karşılaşma öncesinde son haftalardaki kötü sonuçlara rağmen taraftarlar takımlarına büyük destek verdi. Ankara’dan da yeşil-beyazlı takıma destek olmak için Bursa’ya gelen Ankaragücü taraftarları da tribünlerdeki yerini aldı. Karşılaşma öncesinde kale arkası tribününde dev Türk bayrağı da açıldı. Kendi liginde şampiyon olan U19 takımı da karşılaşma öncesinde taraftarları şampiyonluk kupasıyla selamladı. Taraftarlar da genç oyuncuları ayakta alkışladı. Genç futbolcular taraftarların isteğini kırmayıp, timsah yürüyüşü de yaptı.

Yoğun güvenlik önlemleri

Karşılaşma öncesinde güvenlik güçleri yoğun önlemler aldı. 800’ü özel olmak üzere 4 bini Bursa’dan ve bin 100 başka illerden olmak üzere toplamda 5 bin 100 polis ve jandarma zorlu müsabakada görev yaptı.

Bursasporlu futbolculardan anlamlı pankart

Yeşil-beyazlı futbolcular karşılaşma öncesinde ısınma hareketlerine anlamlı bir pankartla oyun alanına geldi. Futbolcular, ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmanın ardından meydana gelen bombalı saldırıyı unutmayarak sahaya, 'Beşiktaş şehitlerini anıyoruz' pankartı ile sahaya çıktı. Ayrıca karşılaşma öncesinde hain saldırıda şehit olanların isimleri tek tek okunurken, fotoğrafları stadyumdaki ekranlarda yer aldı. Taraftarlar ise, hep bir ağızdan 'burada' diye bağırdı.




Kaynak: Fotospor