Spor Toto Süper Lig’de 2 maç eksiği olmasına karşın oynadığı 18 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Beşiktaş, kupa maçlarında ise bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Son olarak Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Torku Konyaspor’a 2-1 mağlup olarak tur şansını rövanşa bırakan Siyah-Beyazlılar, kupa maçlarında hem fazla gol yeme hem de defans hattında yaşanan sorunlarla dikkat çekiyor.

Kupada gol atamıyor


Ligde geride kalan 18 haftada kalesinde 18 gol gören Kartal, maç başına 1 gol ortalamasıyla mücadele etti. Beşiktaş, kupada ise oynadığı 8 maçta filelerinde 9 gol gördü. Süper Lig’de bileği bükülmeyen Kartal, maç başına 2.5 gol ortalamayla oynarken, bu durum kupada 1.6 gol ortalasına kadar geriliyor.

Çıktığı 6 kupa maçında 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde eden Siyah-Beyazlılar, bir yandan da kart sorunu ile boğuşuyor. Ligde oynanan 18 maçta sadece 1 kez kırmızı kart gören Siyah-Beyazlı futbolcular, kupada oynanan 8 maçta ise 3 kez kızardı. Kırmızı kart görülen bu 3 maçın ikisini kaybeden Beşiktaş, sadece Sivas Belediye ile oynanan ilk maçta rakibini 2-0’lık skorla mağlup edebildi.

kaynak: fanatik