Manisa 19 Mayıs Stadı’nın sahasıyla ilgili olarak FANATİK’e konuşan Akhisar’ın basın sözcüsü İbrahim Evren Acar, “Çok kötü yerlere yeni çim sererek Fenerbahçe maçına zeminimizi yetiştirmiştik. O dönemde daha çok yeni olduğu için biraz sıkıntı vardı. Ama şu anda 10 numara zeminimiz var” dedi.
Spor Toto Süper Lig’de cumartesi günü Akhisar Belediye’ye konuk olacak Siyah-Beyazlılar, maçın oynanacağı 19 Mayıs Stadı’nın zemininden dolayı tedirginlik yaşıyordu. Daha önceki maçlarda hemen hemen her bölgesinde bozulma gözlenen sahanın oyuncularda sakatlık riski yaratabileceği endişesini taşıyan Beşiktaş teknik heyetine bu konuda müjdeli haber geldi.

Sahanın son durumu konusunda FANATİK’e özel açıklamalarda bulunan Akhisar Belediye’nin basın sözcüsü İbrahim Evren Acar, zeminin futbol oynamaya oldukça müsait olduğunu söyleyerek, “Sezon başında İzmir’deki stat sıkıntısı nedeniyle 3 takımı taşıyan zemin doğal olarak yıprandı. Ara ekimlerle bakımını yaparak devre arasına kadar geldik. Yine devre arasında zemini tamamen kaldırma şansımız yoktu. Çok kötü yerlere yeni çim sererek daha iyi yerlere yeni ekim yaparak Fenerbahçe maçına zeminimizi yetiştirdik. O dönemde daha çok yeni olduğu için biraz sıkıntı vardı. Ancak şu an herkes gelip bakabilir, 10 numara zeminimiz var. Ve maçlarımızı burada oynamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Fenerbahçe maçında gündem olmuştu

Ligin 24’üncü hafta mücadelesinde Akhisar’ın 19 Mayıs Stadı’nda Fenerbahçe’yi ağırladığı maç öncesinde de zemin konusu büyük tartışma yaratmıştı. Neredeyse her bölümünde bozulma gözlenen saha, FANATİK tarafından haberleştirilmesinin ardından ev sahibi ekibin yetkilileri tarafından iyileştirilmişti. Düzenlemenen ardından sahaya çıkan Fenerbahçe, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrılmıştı. 


Kaynak: Fanatik