Volkan Demirel'e yaptığı el hareketi sonrasında derbinin en çok konuşulanları arasına giren Talisca maç sonunda açıklamalarda bulundu.
Maç sonunda Talisca, Band TV'de yayımlanan "3. Tempo" isimli programda Humberto Candil ve Fernando Mitre'nin konuğu oldu.
Programda, Türk Milli Takımında oynaması için aldığı teklifi değerlendirmesi istendi. Aynı zaman da İstanbul'daki yaşamı ve derbi soruldu.

"Ama bu konuşuluyor. Teklif gelirse önce Tite (Brezilya teknik direktörü) ile konuşurum. Sonra da kararımı veririm. İstanbul'u seviyorum. Burada yaşamak çok güzel. Brezilya için oynamayacaksam Türkiye için oynarım" Talisca, Türk Milli Takımında oynaması için henüz bir teklif almadığını belirtirken şu açıklamalarda bulundu.

Talisca derbi içinse, "Hiç bu kadar şansssız bir maç hatırlamıyorum. Nasıl berabere bitti açıklayamam. Maçta bir gerginlik oldu. Evet. Üzerinde durmaya gerek yok. Zaten takım arkadaşlarım devre arasında, 'sakın tahriklerine kapılma. O herkesle kavga eder' dediler. Ben de uzak durdum" sözlerini kullandı.

Goalbien