Ligin en çok faul yapılan takımlarından biri olan, buna karşın sinirlerine hakim olan Beşiktaş, bir öncesi sezona oranla en büyük değişimi kırmızı kart sayılarında yaşadı,
      
Hırvat çalıştırıcı Slaven Bilic yönetiminde 2014-2015'in ilk yarısında 8 kez kırmızı kartla cezalandırılan siyah-beyazlılar, Şenol Güneş idaresinde ise bu sezonun devre arasına 1 kırmızı kartla girdi.
      
Beşiktaş, geçen sezon 10 kırmızı kartla ligin zirvesinde yer almıştı.
       
EN HIRÇINI Q7
Sezonunun ilk yarısında Beşiktaş'ın en hırçın futbolcusu, Portekizli Ricardo Quaresma oldu.

Süper Lig'in ilk yarısında siyah-beyazlı formayla mücadele eden 20 futbolcudan 14'ü kart gördü. Beşiktaşlı futbolcular, sezonun ilk yarısında toplam bir kırmızı, 40 sarı kartla cezalandırıldı.
      
Portekizli yıldız Ricardo Quaresma, 14 futbolcu arasında kırmızı kart gören tek isim olurken, 5 kez de sarı kartla cezalandırıldı ve siyah-beyazlı ekibin en hırçın ismi olarak ön plana çıktı.
      
Beşiktaş'ta en fazla sarı kart gören futbolcu ise 6 kezle Oğuzhan Özyakup oldu. Oğuzhan Özyakup'u beşer sarı kartla Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal takip etti.
      
4 MAÇTA CEZALILAR VARDI
Beşiktaş, Süper Lig'in ilk yarısında 4 maçta, cezalı futbolcularından yoksun mücadele etti.
      
Ligin 2. haftasında Trabzonspor'la İstanbul'da oynanan ve 2-1 kaybedilen karşılaşmada Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı ekibin ilk yarıdaki ilk ve tek kırmızı kartını görüp, cezalı duruma düştü.
      
Portekizli yıldız, 13. haftadaki Akhisar Belediyespor müsabakasında da dördüncü kez sarı kartla cezalandırılıp, Kayserispor'a karşı takımındaki yerini alamadı.
      
Beşiktaş'ta, Quaresma'nın yanı sıra Oğuzhan Özyakup da sarı kart cezası sebebiyle Kayserispor maçında forma giyemedi.
      
Siyah-beyazlı ekipte ayrıca, sezonun ilk yarısında beşer sarı kart gören Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal da cezaları nedeniyle birer karşılaşmada süre alamadı.
       
6 FUTBOLCU KART GÖRMEDİ
Beşiktaş'ta 6 futbolcu, sezonun ilk yarısını kart görmeden kapattı.
      
Siyah-beyazlı ekibin ilk yarıdaki 17 karşılaşmasında da forma giyip, 90 dakika görev yapan ve en çok forma giyen iki isminden biri olan Atiba Hutchinson, buna karşın kart görmedi.
      
Beşiktaş'ta ayrıca, 14 maçta süre alan Jose Sosa'nın yanı sıra Dusko Tosic, Kerim Frei, Günay Güvenç ve Alexander Milosevic, ilk yarıda kart görmeyen diğer isimler oldu.