Jose Sosa, ayrılık talebini her dile getirişinde, terör olayları nedeniyle eşinin Türkiye’de kalmak istemediğini yinelemiş ve ülkesine döneceğini söylemişti. Tecrübeli futbolcunun rotasını Arjantin olarak açıklamasına rağmen, diğer taraftan Milan formasını giymenin hesaplarını yapması, terör olaylarını da bahane olarak göstermesi Beşiktaş yönetimini çileden çıkardı. Siyah-beyazlılar, hem Jose Sosa’ya hem de onu ayarttığını düşündüğü İtalyan kulübüne, “Bu transferde ödün vermeyeceğiz, gerekirse FIFA’da hesaplaşırız” resti çekti.

HAKLARIMIZI KORURUZ
Yöneticilerin konunun muhataplarına, “Burası Beşiktaş, istediğiniz gibi gelip, canınız istediği zaman gidemezsiniz. Canınızın istediği şekilde oyuncuyu alamazsınız. Tavrınızı kulübümüze yapılmış saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Hukuki boyutta gereken neyse yapacağımızı ve haklarımızı sonuna kadar koruyacağımızı da bilmenizi istiyoruz” diyerek tepki gösterdikleri belirtildi.

BENİM İÇİN BİTMİŞTİR
Sosa’nın dayatmacı tavrı, Başkan Fikret Orman’ı da çileden çıkardı. Orman’ın yakın çevresine, “Biz Sosa için çok mücadele verdik. Sezon ortasında ailesine elimizden gelen özveriyi gösterdik. Riskli bir hamileliği olan eşi için özel doktor ve hemşire tuttuk, her şeyiyle ilgilendik. Doğrusunu söylemek gerekirse Sosa’dan böyle bir davranış beklemezdik. Bunu hiç hak etmedik. Yaptığı her şeyden önce büyük ayıp. Türkiye’nin en köklü ve en büyük kulübü olan Beşiktaş’a bu tavırları hiç kimse gösteremez. Beşiktaş’a saygısızlık yapanı hem oyuncu hem de kulüp bazında yok sayarım. Benim için Sosa bitmiştir” dediği öğrenildi.