Yeni stad yapımı nedeniyle maçlarını başta Atatürk Olimpiyat olmak üzere farklı statlarda oynayan Beşiktaş’ta, çekilen bu büyük çile bir kaç ay sonra son bulacak. Siyah-beyazlı yönetim her şey yolunda giderse 2.5 ay sonra Atatürk Olimpiyat Stadı’na veda etmeyi planlıyor.

İstanbul’da havalar soğuyana kadar Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kalmak isteyen Beşiktaş, Kasım ayının ortasında Başakşehir Fatih Terim Stadı’na taşınacak. Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile 5 maçlık bir anlaşma imzalayan siyah-beyazlı yönetim, bu hakkını kış aylarında kullanacak.

Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynayacağı 5 maçtan sonra tamamen Vodafone Arena’ya geçmenin hazırlıklarını yapıyor. Önümüzdeki günlerde çatıyı taşıyacak halatlar da gerilecek ve siyah-beyazlı takım yeni bir aksilik çıkmaması halinde Mart ayında Vodafone Arena’ya dönecek. Kulübün kuruluş yılı olan 19.03’te yeni stada geçmek isteyen Kartal, şartlar ne olursa olsun Olimpiyat Stadı defterini kapatmak istiyor.

UEFA'ya Atatürk Olimpiyat Stadyum'u Bildirildi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi maçlarını ise zorunlu olarak Olimpiyat Stadı’nda oynayacak. Siyah-beyazlı kulüp sezon başında UEFA’ya, Avrupa kupaları için Olimpiyat Stadı’nı bildirmişti. Öte yandan milli aradan sonra Süper Lig’de Medipol Başakşehir’i ağırlayacak olan siyah-beyazlıların bu maçın Fatih Terim Stadı’nda oynanması fikrini kendi aralarında değerlendirmeye alacakları ifade edildi.

(Milliyet)