İşte Onay’ın HABER1903’e yaptığı açıklamalar:

-BU DÖRTLÜ ŞAMPİYONLUKTA BAŞROL OYUNCUSUYDU-

Beşiktaş’ın şampiyonlukta başrol oynayan oyuncuları muhafaza etmesi gerektiğini dile getiren Güntekin Onay; “Sosa, geçen yıl bu takımı şampiyon yapan en değerli, en önemli oyunculardan bir tanesiydi. Hatta herkes bir kare ası oluşturdu ki bu çok doğru. Mario Gomez, Jose Sosa, Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup… Tabii ki bütün takımın katkısı var ama bu dörtlü şampiyonlukta başrol oyuncusuydu. Bence Beşiktaş, her şeyden önce yola çıkarken bu dörtlüyü muhafaza etmeli. Bu fötrlü dışında Şenol Güneş önemli katkı sağladı. Bu dörtlüyü koruyup 1-2 takviye yapması gerekiyordu. Bu takviyeyi de yapıyor. Ama bu dörtlünün muhafazası konusunda şu anda Gomez, Atiba ve Sosa’da sorun var gibi gözüküyor” dedi.

-SOSA, SONUNA KADAR HAKLI-

Sosa’nın maaşına zam istemesi ve ayrılma düşüncesi ile ilgili Onay; “Sosa, bu takımın yıldız futbolcusu değil mi? Hem Beşiktaş’ta oynayan hem de başka takımlarda oynayan diğer oyuncuların aldığı maaşları da duyuyor. “Ben bu takımın yıldız oyuncusuyum. Evet, düşük bir mukavele ile geldim. Ama kendimi ispat ettim. Şampiyonlukta da önemli rol oynadım” diyor. Mustafa Pektemek’in falan aldığı maaşı da duyuyor ve görüyor ve haklı bir şekilde maaşında artış istiyor. Bu çok doğal. Sosa, sonuna kadar haklı. Eğer sen Mustafa Pektemek’e Sosa’dan fazla para veriyorsan zaten tartışılacak bir şey yoktur. Mustafa Pektemek, kaleye şut atmamış. 2 senedir kaleye şut attığını hatırlamıyorum. Böyle bir tablo varsa konuşacak bir şey yoktur. O yüzden Beşiktaşlı yöneticiler, dengeleri ve adaleti sağlamalı. Bu konuda sorunun çözüleceğine inanıyorum” dedi.

-GÖKHAN TÖRE, ÖYLE BİR OYUNCU MU?-

Gökhan Töre’nin West Ham’a kiralık olarak gönderilmesini yadırgadığını ifade eden Güntekin Onay;“Gökhan Töre, takım içerisinde sevilen ve iyi bir oyuncuydu. Kiralık olarak verilmesini yadırgadım. “Bizim işimize yaramıyor, zaten kötü futbolcu, kiraya verelim, kurtulalım” gibi oyuncular vardır.  Mesela Beşiktaş, yıllardır işine yaramayan futbolcuları kiraya veriyor, yine Fenerbahçe de öyle. Stoch’u falan kiraya veriyorlar. Gökhan Töre, öyle bir oyuncu mu? İyi oynayıp Premier Ligi ayağa kaldırırsa zaten ucuza gitmiş olacak. Bonservis bendeli 12 Milyon Euro. Kötü oynarsa, performans ortaya koyamazsa zaten sana geri gelecek. 1 yıllık kiralama bedeli olarak da 3 Milyon Euro da önemli bir para değil. Bu yüzden bu kiralık işini Beşiktaş açısından karlı bir alışveriş olarak görmedim” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER