Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Quaresma, UEFA'ya verdiği röportajda kariyeri ve Beşiktaş hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aralarında Paul Pogba'nın da bulunduğuı ünlü isimler de Quaresmahakkında övgü dolu sözler kullandı. İşte Quaresma'nın UEFA'ya yaptığı açıklamalar...

"KARİYERİMDE ÇOK KÖTÜ KARARLAR VERDİM"
Ricardo Quaresma, kariyeri ve oyunu hakkında açıklamalarda bulunurken, "Kendimi 3 tercihte bulunmam gerektiğinde ya dribling yaparım, ya topu ters yöne çeviririm ya da 20 metre geriye pas veririm. Hayat risklerle doludur ve futbolda buna çok benzer. Duran toplar da size bazen 3 puan getirir. Bu yüzden hep bununla ilgili çalışırım. Her antrenmandan sonra özel olarak duran toplara ağırlık veririm. Kariyerimin önemli anlarında çok kötü kararlar verdim. Her şeyin çok çabuk gelişmesini istedim, bu da beni çabuk bitirdi." dedi.

"FUTBOLDAN NEFRET EDİYORDUM"
Portekiz Milli Takımı ile geçen yaz Avrupa Şampiyonu olan Quaresma, "Futboldan nefret ediyordum. Karateye karşı hobim vardı. Lizbon'da Campo de Ourique tesislerine kaleci olan abimin yanına gitmiştim. Abim benden kendisine karşı şut atmamı istedi. Daha sonra da takımla birlikte çalıştım. Biraz zorlandım, kimseye pas atmadım ama çok gol attım. Benim hikayem çok tuhaf. Kendi kendime dedim ki ya futbol oynamak için doğduysan neden bundan keyif almıyorsun?" şeklinde konuştu.

"RABONA YAPIYORUM ÇÜNKÜ..."
Kendisiyle özdeşleşen Rabona vuruşu hakkında da konuşan Quaresma, "Sol ayağıma güvenmiyorum. Herkes Rabona hareketini güzel olduğu için yaptığımı düşünüyor ama gerçek şu ki sağ ayağımla topu daha iyi kontrol edebiliyorum." sözlerini kullandı.

Ünlü futbol adamları da UEFA'ya Quaresma hakkında düşündüklerini söyledi...

Paul Pogba: "Quaresma çok ilham verici bir futbolcu. Ayağının dışını kullanma yöntemi inanılmaz, bu onun silahı. Pas atabiliyor, orta yapabiliyor ve şut atabiliyor; harika bir yetenek."
Fernando Santos: "Asla onun yeteneğine karşı duyduğum hayranlığı gizlemedim. Sizi her zaman şaşırtabilir. Ona karşı düşündüklerimi açıkça söyledim."
Şenol Güneş: "İşini seven çok çalışkan bir futbolcu. Bazen duygularını kontrol etmekte zorluk çekiyor ama bunun üzerinde sıkı çalışıyoruz."