Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, Kayserispor'la oynanan 17. hafta maçında oyundan alınırken, Şenol Güneş'in bu kararına tepki gösterdi.

61. dakikada oyundan alınan Portekizli, tepkili bir şekilde sahadan ayrıldı. Quaresma'yı takım arkadaşları ve taraftarlar teselli ederken, yıldız futbolcu Şenol Güneş'in yanından geçti ve kulübeye gitti. Q7 sırtına verilen montu yere atarken daha sonra kulübede yerine oturduktan sonra kramponlarını yere fırlattı.
Qauresma'nın sinirli tavırları Gökhan Töre'nin attığı müthiş golün ardından son buldu. Portekizli oyuncunun golden sonra yedek kulübesinde gülümsemesi dikkatlerden kaçmadı. Gökhan Töre de yedek kulübesine gelerek Quaresma'ya sarıldı.

GÜNEŞ: ÇOCUĞA DEĞİL HAREKETİNE CEZA VERİRİZ!
Teknik direktör Şenol Güneş, karşılaşma sonrası yaptığı yorumda Quaresma'nın tepkisinin yanlış olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

"Quaresma'nın duygusal bir tepkisi vardı. Çıkan oyuncunun takımın bir parçası olduğunu bilmesi gerekiyor. Maalesef Quaresma bunu daha önce de yapıyordu. İyi çalışıyor, oldukça mesafe aldı ama o anda korktum. İkinci sarı kartı görebilirdi. Yaptığı sarı kartlık faule hiç gerek yok. Çıkmak istememesini gayet normal karşılıyorum ama takımdan ayrı düşünmesini doğru bulmuyorum. Seyirciye karşı onu korurum ama seyirciyle beraber gelirse kimse onu koruyamaz. Bu bir karardır ve herkes saygı duyacak. Gökhan da iyiydi. Gol attı, dışarı aldım. Oynayabilirdi de. Sosa'yı aldım, kötü mü oynadı? Oyuncularımız zaman zaman hata yapabilirler. Hatalarını bazen konuşarak, bazen ceza vererek, bazen uzak tutarak, dersler vererek değiştireceğiz. Çocuklar hata yaptığı zaman çocuğa değil hareketine ceza veririz."