Sezonun ilk yarısında vasat bir performans sergileyen ve 16 lig maçında sadece 1 gol atıp 2 asist yapan Quaresma'ya yönelik eleştiriler artıyordu.

Bazı medya organlarında, Başkan Fikret Orman ve ekibinin Portekizli veteran yıldızın tavırlarından hoşnut olmadığı iddia edilmişti.

Veda ettiği iddia edildi

34 yaşındaki futbolcu, sabah saatlerinde Instagram hesabından Süper Lig şampiyonluk kupasıyla çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı ve "Her şey için teşekkürler" dedi.

Quaresma'nın bu mesajı, ayrılık yorumlarına neden olurken, bazı taraftarlar ise bunun 2017 yılının geride kalıyor olması nedeniyle atılmış bir mesaj olduğunu düşünüyorlar. Bazı Beşiktaşlı futbolseverler, yıldız oyuncunun paylaşımına takımda kalması yönünde yorumlar yazdı.

Ricardo Quaresma'nın Beşiktaş'la mevcut sözleşmesi 2020'de sona eriyor.

Yetkili ağızdan açıklama

Q7'nin olay yaratan açıklamasının ardından A Spor muhabiri Hakan Gündoğar'a açıklamalarda bulunan transferden sorumlu yönetici ve asbaşkan Umut Güner, "Bize Quaresma'nın transferi konusunda gelen teklif yok. Yönetici arkadaşlarımızla transfer konusunda da henüz konuşmadık. Quaresma'nın bu paylaşımı sadece 2017 yılına bir veda"  ifadelerini kullandı. 

Quaresma yalanladı

Ricardo Quaresma, Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile takımdan ayrılacağı söylentilerini yalanladı ve takımda mutlu olduğunu belirtti.