Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Beşiktaş'ı konuk edecek Benfica'nın teknik direktörü Rui Vitoria, siyah-beyazlı takımda Portekiz futbolunu bilen oyuncuların bulunmasının rakipleri için avantaj olabileceğini söyledi.

Vitoria, karşılaşmanın oynanacağı Luz Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakipleri karşısında başarı için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Beşiktaş çok güçlü bir takım. Kadrosundaki bazı oyuncular Portekiz futbolunu biliyor, bu avantaj olabilir. Beşiktaş'ın teknik direktörü de bunu biliyor, doğal olarak zor bir maç bekliyorum" dedi.

"GALİBİYET İMKANSIZ DEĞİL"

Vitoria, Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar ve Ricardo Quaresma gibi oyuncuların olduğunun hatırlatılması üzerine, "Oyuncuya göre hazırlık yapmıyoruz. Takıma göre hazırlanıyoruz. Bu yönde çalıştık. Kazanma isteğiyle yola çıkacağız. Büyük bir Avrupa takımıyız. Ekibimin plana göre hareket etmesi çok önemli. Böyle hareket edilirse kolay olabilir. Galibiyet imkansız gözükmüyor" ifadelerini kullandı.

"YEDEK KULÜBESİNDE OLMAYACAĞIM"

Sakatlıklar nedeniyle kadroda bazı değişikliklerin olacağını kaydeden Vitoria, "Oyuncular nerede, nasıl oynayacaklarını biliyorlar. Takım verilen görevi en iyi şekilde yerine getirecek" derken, geçen sezon aldığı ceza nedeniyle Beşiktaş maçında yedek kulübesinde yer alamayacak olmasıyla ilgili olarak ise "Maalesef yedek kulübesinde olamayacağım. Teknik ekibim ve oyuncularım görevlerini biliyor. Ben olsaydım belki daha iyi olurdu ancak bunun fazla bir şeyi değiştireceğini zannetmiyorum" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE HER ŞEY MÜMKÜN"

Başarılı teknik adam, gruplarını da değerlendirirken "Avrupa'nın devleriyle mücadele ettiğiniz Şampiyonlar Ligi'nde her şey mümkün. Şampiyonlar Ligi öncesi çok iyi hazırlandık. Grup engelini aşacağımıza inanıyoruz. Grubumuzdaki tüm takımların şansı var. Dengeli bir grup. Bizim amacımız ise önceki yıllarda olduğu gibi grup aşamasını geçmek ve sonra adım adım önümüze bakmak. Çeyrek finalden sonra yolumuza bakacağız. Kolay bir rakip mi çıkar bilmiyorum. Portekiz takımlarının kupayı almak için şansları var. Diğer Avrupa takımlarıyla karşılaştığımız zaman başarılı olduğumuz gözüküyor" ifadelerini kullandı.

GONÇALO GUEDES: "TARAFTAR DESTEĞİYLE KAZANMAK İSTİYORUZ"

Benfica'nın forvet oyuncularından Gonçalo Guedes ise karşılaşmada başarılı sonuç alacaklarından emin olduğunu belirtti.

Takım olarak en iyi şekilde mücadele edeceklerini anlatan Portekizli oyuncu, "Büyük bir başarı olacak. Evimizde oynamanın avantajı var. Taraftar desteğiyle kazanmayı hedefliyoruz. Zorlu rakipler var. Türk takımı da zayıf değil. Bizim de kaliteli oyuncularımız bulunuyor. Genç ve dinamik arkadaşlar var" değerlendirmesinde bulundu.