Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Gençlerbirliği'ni Vodafone Park'ta 3-1 mağlup etmiş ve rövanş karşılaşmasında ise Gençlerbirliği'ni deplasmanda 1-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale kalan ilk takım olmuştu. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş ile Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat arasında ilk maçın sırasında ve sonrasında yaşananlar ise karşılaşmaya damga vurmuştu. Şenol Güneş maç sonunda yaptığı açıklamada "Saygısız olduğumuzu söylediler, nasıl bir saygısızlığımız oldu bilmiyorum. Ayakkabıları yoktu, 10 çift ayakkabıyı biz verdik. Bizi yenseler bizim ayakkabılarımızla yeneceklerdi" ifadelerini kullanmıştı.

Gençlerbirliği bu sözler üzerine bir açıklama yayınlamıştı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verilmişti;

"Maç sonunda sebebini bilmediğimiz bir şekilde 'Saygısız olduğumuzu söylediler, nasıl bir saygısızlığımız oldu bilmiyorum. Ayakkabıları yoktu 10 çift ayakkabıyı biz verdik. Bizi yenseler bizim ayakkabılarımızla yeneceklerdi' açıklaması ile 'sözde' bir lütuf örneği sergilemesi ise kamuoyunun takdiridir. Ancak biz hatırlatmak isteriz ki; saygı, '10 ayakkabı verilerek(!)' kazanılmayacak kadar önemli bir olgudur. Ayrıca iddia edildiği gibi bir ayakkabı alışverişi olmamış, futbolcularımız sahaya kendi ayakkabıları ve malzemeleri ile çıkmıştır. Ayakkabılar verilmiş olsa dahi; yapılan iyiliğin bu şekilde konuşulması, amiyane tabirle başa kakılması da bir o kadar söyleyeni küçülten söylemlerdir."

Ankara'da dün oynanan rövanş karşılaşmasında ev sahibi Gençlerbirliği'nin taraftarları, ayakkabılarını çıkararak Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e tepki gösterdi.