Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam oynayacakları Benfica maçı öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Portekizli yıldız Ricardo Quaresma basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş, "İlk maçımızı oynayacağız. Rakibimiz Avrupa tecrübesi olan bir takım. Köklü bir takım. Geçen yıl da Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar geldiler. Biz de iyi bir takımız. Tecrübemiz eksik olsa da iyi oyunculardan kurulu bir takımız. İki takım da bibirine benziyor. Güzel bir maç olmasını diliyorum. İki takıma da başarılar diliyorum" dedi.

"Şampiyonlar Ligi, ligdeki hataları kaldırmaz"

Talisca'dan saha içinde yardım alacaklarını ifade eden Güneş, "Çok yetenekli ve kaliteli bir oyuncu. Başka nasıl bir yardım alabiliriz? Savunma anlayışı anlamında, daha öncelikli bir maç olacaktır. Şampiyonlar Ligi, ligdeki hataları kaldırmaz. Talisca yetenekli, genç bir oyuncu. Bize çok şey katacak. Onların bizi daha az bildiğini düşünüyorum. Bizim için yeni bir heyecan. Portekiz şampiyon oldu ve bizim de bir oyuncumuz buna büyük katkı yaptı. Tebrik ediyorum, futbol kültürü var. Önemli olan böyle bir rakibi geçebilmek. Yarınki maçta her şey belli olacaktır. Şampiyonlar Ligi'ne gelmişken iyi sonuçlar almak istiyoruz. Rakibimizin daha çok bilinir olması bizim lehimize" dedi.

"Takım kadrosuyla ilgili yarın karar vereceğim"

Aboubakar'ın çok güçlü bir oyuncu olduğunu söyleyen deneyimli teknik direktör "Talisca ile son günlerde katıldılar ama uyumları iyi durumda. Zamana ihtiyaçları var. Takım kadrosuyla ilgili şu an bir şey söyleyemem! Yarın karar vereceğim. Aboubakar, Talisca ve Q7 burayı bilen oyuncular. 22 oyuncu da takıma katkı için var. Zaman içinde oyuncular 11'e girerler ve başarı gösterirler. Benfica ve Dinamo Kiev maçlarından düşündüğümüz sonuçları alırsak önümüz açık. Bütün futbolcular kendilerini sahada gösterecek. Benim de şu anda net bir fikrim yok. Cumartesi maç yaptık, salı günü maç yapacağız, sonra hafta sonu yine oynayacağız. Dolayısıyla kadroyla ilgili bir şey diyemem. Tüm İslam aleminin kurban bayramını kutlarken, tüm insanlığın dostane, barış içinde yaşamasını ümit ediyorum" dedi.

"Barcelona'nın olduğu grup çıkmadığı için memnuniyetimizi belirttik"

Ricardo Quaresma ise, "Yarın çok zorlu bir maç olacak. İyi bir takıma karşı oynayacağız, evinde taraftarları ile bizi karşılayacaklar. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Yarın iyi bir şekilde oynayıp, kazanacağız. Taraftarın desteği önemli ama fazla önemsemiyorum ben oyunu önemsiyorum. Buraya kazanmaya geldik. Sevinç videosunda Benfica çıktığı için değil Barcelona'nın olduğu grup çıkmadığı için memnuniyetimizi belirttik. Türkiye'de her zaman iyi karşılandım. Beşiktaş'ı çok seviyorum. Taraftarlar da beni çok seviyor. Benfica büyük bir takım. Hafife almamak lazım. Tecrübeliler. Maça hazırız. Lizbon'dan galibiyetle dönmeye çalışacağız. Bence avantaj, dezavantaj diye bir şey yok. Yarın iyi oynayan kazanacak, iki takım da maça hazır. Şu anda tek düşüncem yarınki maçın iyi geçmesi. Buraya mücadele etmek için geldik, kazanmak istiyoruz" dedi.