Şampiyonlar liginde Leipzing ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta Teknik Direktörü Şenol Güneş,UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nun 6. ve son haftasında oynanacak Leipzig maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında futbolculardan Caner Erkin ile birlikte açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Caner Erkin'in açıklamaları şöyle:

"Gruptan lider olarak çıktık zaten.Ama grubu namağlup tamamlamak istiyoruz.İnşallah böyle olur.Futbolcunun her zaman oynaması lazım. Ben de kariyerim boyunca hep oynayan bir oyuncu oldum. 1,5 ay uzun bir süre değil."

"Bıraktığım yerden döneceğim"

"Kendime güveniyorum, bıraktığım yerden döneceğim. Tabii futbol bu, kazanırsınız, kaybederseniz ama gülmeyi unutmamalısınız. Gülünce her şey geçer. İnşallah bu sene de şampiyon olacağız. Geçen sene son maçta mağlup olmuştuk, bu sene hiç mağlup olmadık. Her yıl üstüne koyarak ilerliyoruz. Zaten büyük bir kulübüz, daha da büyüyoruz."

Şenol Güneş'in açıklamaları ise şöyle:

"Yarın güzel bir maç oynamak istiyoruz. Kazanarak ayrılmak bizi mutlu eder. Rakibimizin iyi oyuncuları var, iyi teknik direktörleri var. Büyük yatırım yaptılar. Yalnızca tecrübeleri eksik. Biz gruptan çıktık ama önemli olan oyunumuzu oynamak. Kendi gücümüzü göstermek. 5 müsabakada da öyle oldu. Yarın da öyle olacağını umuyorum."

"UEFA'nın taraftarlarla ilgili aldığı kararı doğru bulmuyorum"

Futbol sahada 11'e 11 oynanan bir oyun. Bana göre haksız bir karar. Lyon'da olan olayların sorumlusu biz değiliz. Ticari olarak alınan karardan dolayı kulübümüz zarar görmüştür. 80'li yıllarda Köln Akademisi'ne eğitime gelmiştim. Buraya geldiğimizde yabancılık çekmediğimiz bir ülkede futbol sayesinde birlikte olabilirdik.

"UEFA'nın taraftarlarla ilgili aldığı kararı doğru bulmuyorum. Demokles'in kılıcı gibi başımıza koydular. Futbol birleştiricidir. Devletler bile birbirini kontrol edemiyor, bizden deplasmandaki taraftarları kontrol etmemizi istiyorlar. Türkçe kısa, Almanca daha uzun olduğu için bundan sonra daha kısa konuşacağım (Gülüyor)."

"Hafta sonu için sorun çıksın istemedik"

"Kalan oyunculardan üçü Ricardo, Pepe, Tolgay, biraz daha önemli sakatlıkları var, Gökhan'ın ufak bir problemi vardı. Hafta sonu için sorun çıksın istemedik. Atiba ve Babel de sürekli oynadıkları için yorgunlar."

"Hayat her gün kendini yenileme işidir. Trabzonspor'dayken Şampiyonlar Ligi'nde son maçta 1 puan alarak elendik. Avrupa Ligi'nde son maçta mağlup olup elendik. Geçen sene yıl yine son maçta kaybettik. Artık yeter, dedik."