Süper Lig'de Başakşehir mağlubiyeti sonrası şampiyonluk umutlarını bir hayli körelten Beşiktaş, Trabzonspor karşısında "ya tamam ya devam" sınavını verecek.

Bu hafta oynanacak mücadelelerden çıkacak sonuçların zirve yarışını şekillendireceğini düşünen Siyah Beyazlı teknik direktör Sergen Yalçın hafta boyunca gecesini gündüzüne kattı, rakibini en ince ayrıntısına kadar masaya yatırdı.

Taktik provalarda tüm yoğunluğunu hücum bölgesine veren 47 yaşındaki başarılı çalıştırıcı, Bordo Mavili ekip karşısında pozisyon bulabileceklerini ancak kazanmak için golcü oyuncu Alexander Sörloth' tehlikesini ortadan kaldırmaları gerektiğini oyuncularına belirtti. Trabzonspor'un Norveçli golcüsüne giden pas yollarını kesmek için her türlü planı hazırlayan Sergen Yalçın, tüm riskleri en aza indirmeyi hedefliyor.

Takımla dün bir toplantı gerçekleştiren Siyah Beyazlı ekibin teknik direktör Sergen Yalçın, "Eğer yeniden varolmak istiyorsanız bu maçı bir final olarak değerlendirin. Bir kere kafanızdan beraberlik silin. Aklınızdan bile geçirmeyin. Geçtiğimiz hafta pek de haketmediğimiz bir yenilgi aldık. Oradaki hataları gördük, neleri yapmamız gerektiğini sanırım anladık. Elinizdeki bu son fırsatı iyi kullanacağızdan şüphem yok. Üç puanı alırsak göreceksiniz bu yarışın sonuna kadar içinde kalacağız. Yeter ki kendinize inanın" ifadelerini kullandı.

Sporx'teki habere göre, toplantı sonrası Trabzonspor mücadelesinin teknik analizine geçen başarılı teknik adam, Karadeniz ekibinin savunmasındaki zayıf noktaları oyuncularına ezberletti. Beşiktaş'ın başarılı teknik adamının tek korkusunun kaleci Uğurcan Çakır olduğu, hatta forvet oyuncularına 23 yaşındaki eldivenin eksiklerini görüntülerle gösterdiği ifade edildi.

Kaynak: Super Haber