Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın deneyimli teknik direktörü Sergen Yalçın, Haber Global'de "Az Önce Konuştum" programının moderatörü Candaş Tolga Işık'ın konuğu oldu. Yalçın flaş açıklamalarda bulundu.

İşte Siyah Beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın'ın açıklamaları;

"Taraftarsızlık her şeyi etkiliyor. Bizi, oyuncuları. Aynı zamanda oyunun temposunu da etkiliyor. Motivasyonu etkiliyor. Özellikle geçen göreve başladıktan 3-5 maç sonra ortaya çıktı. Son 10 günde 10 kişiyle antrenman yapıyoruz. Hazırlık maçı niyetimiz vardı ama yapamadık."

"Savunma hattı olduğu gibi yok Başakşehir maçında. Takım tablosu yapıyoruz. Takım tablosu yapıyoruz. Bir de Korona tablosu yapıyoruz. Test ne zaman olacak? Kim hangi maça çıkacak? Necip ve Rosier belki iyileşebilir diye düşünüyorum ama diğerlerinin yetişme şansı yok. Ancak oynayacak oyuncularımız var."

"Doğruları bilmek lazım. Beşiktaş niye kampa gitmedi deniliyor sezon başında. Yahu Koronavirüs sürecine nasıl gideceksin kampa? Beşiktaş neden hazırlık maçı oynamadı? Sen o koltuktan akıl ediyorsun ama ben Beşiktaş'ın hocası olarak akıl edemiyorum değil mi?"

"Ben Beşiktaş'a laf olsun diye gelmedim. Vakit geçirmeye gelmedim. Başarılı olmaya geldim. Kendi kariyerimi yukarılara doğru çıkarmak için geldim. Şartları zorluyorum başarılı olmak için. Çok zorlayınca bazen problem çıkıyor. Bunlar normal şeyler. İşin enteresan tarafı şu, basın her şeyi biliyor. İçeride ne konuşsak basında çıkıyor. Özellikle transferde gizli kalması gereken oyuncular var."

"Tümer'e o sözleri hiç yakıştıramadım. Beşiktaş'ta efsane olduğu için geldi diyor. O zaman çalıştığım kulüplere bir bak. Takımları nerede aldım, nerede bıraktım? Bi bak. Ben buralara gelmek için çok çalıştım."

"Transferde çatışma, fikir ayrılıkları olabilir ama işin enteresan tarafı, bazın her şeyi biliyor. İçeride ne konuşsak, içerden basına sızıyor. Başkan ile aramızda hiçbir zaman gerginlik olmadı. Ben mutsuz olsam zaten söylerim, içinde tutan bir adam değilim."

”Caner Erkin’in kalmasını istemiyordum; Gökhan Gönül kalabilirdi. Fakat çok ahlanıp vahlanacak bir durum değil.”

"Ben Elneny'nin kalmasını çok istemiştim. Benim için çok önemli bir oyuncuydu. Makedonya'ya falan gitmedi yani adam Arsenal'a gitti. Ekonomik sebeplerden dolayı onu tutamadık. Burak Beşiktaş'tan giderken çok güzellik yaptı. Alacaklarının bir kısmını bıraktı. Burak'a o konuda teşekkür etmek isterim. Ekonomik sebeplerden dolayı ayrıldı."

"Rıza Çalımbay çok saygı duyduğum bir insandır ama 'Beşiktaşlı yöneticiler ile görüştüm, Fatih Aksoy çok yetenekli,kalsın falan' demiş. Yarın Beşiktaş'ın başına gelirsen o zaman kendi kararını verirsin. Bu takımın hocası benim, sen Sivasspor ile ilgilen. Beşiktaş'ın hocası olursa o zaman ilgilenirsin. Welinton ve Fatih Aksoy takasını onaylayan, bu kararı veren benim. Bazen kararlar vermek zorundasınız. Doğru mu yanlış mı bu tartışılır. Fatih Aksoy’un gitmesineben karar verdim. Welinton takasını ben istedim."

“Serkan Kırıntılı ve Volkan Babacan’ı alabilirdik. Şartlar uygun değildi olmadı ve Ersin ve Utku ile devam etme kararını ben aldım. Risk evet ama biz riskli iş yapamayacak mıyız? Genç oyunculara güvenmek yanlış mı?"

”Welinton’u ben istedim. Kendisinden çok memnunum. İyi ki almışız. Çok iyi bir futbolcu. Oyuncu hata yapar, çok normal bir şey. Sen bunun ne kadar ölümcül olduğuna bakacaksın. Ben totale bakarım. Welinton çok iyi oyuncu.”

"N'Sakala'yı eleştiriyorlar ama zaten çok üst düzey bir oyuncu değil ki... Verdiğimiz rakamlar belli. Bu rakamlara, bu oyuncuları çok iyi aldık."

"Hagi, Alex bunlar yıldız oyunculardı. Belli seviyenin üstünde, kupalar kazandırmış ve en önemlisi maç kazandırır yıldız oyuncu. Beşiktaş'ta maç kazandıracak oyuncu var mı? Var. Bekliyorum kendilerini, İnşallah maç kazandıracaklar. Hagi mi, Alex mi?' sorusuna cevap vermek çok zor. Mesela Ronaldo ile Messi arasında seçim yapamazsın. İkisi aynı tarz oyuncu değil. Ama günümüz futbolunda Hagi ve Alex'i de almam"

“Lens’i ben kadro dışı bıraktım. Olacak değildi. Durup dururken kadro dışı bırakmadım. Geçen seneden beri en az 5 kez toplantı yaptım. Her seferinde anlattım. Bize yardımcı olması gerektiğini söyledim. Bir süre istediğimiz seviyeye çıkmadı.”

"Ljajic bugün antrenmanda sakatlandı. Başakşehir maçında oynayıp oynamayacağı yarın belli olur. Adem Ljajic haftalardır yedek. Bu süreçte yanıma gelip bir kez konuşmadı. Demek ki yaşananlardan, yedek kalmaktan rahatsız değil."

"Oyuncuların tepki vermemesine sinirleniyorum ben. Gençlerbirliği'ne kaybettiğimiz mesela. 1-0 yeniğiz. Tepki vermen lazım. O maçı kenarda izlerken ayakta uyuyacaktım. Müdahale de edemiyorsun bu şekilde. Kenarda yeterince oyuncumuz da yok."

"Şampiyonluk hesaplarını konuşmak için daha çok erken. Türkiye'de lig, 2. yarıda başlar. Bunu unutmayalım. Bu köprünün altından daha çok su akar. Şu an bu ligin tamamlanabileceği konusunda çok kararsızım. Umarım oynanır. Hastalık derecesi böyle giderse nasıl olacak bilmiyorum."

"Dorukhan Beşiktaş'ta oynamak istiyorsa oturur, anlaşır ve oynar. Ben kalmasını isterim."