Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, Malatyaspor karşısından alınan galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

Siyah Beyazlı teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"İzmir'le başlamak istiyorum. Vahim bir olay yaşandı. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu tür olaylar yaşanmaz ama depreme hazır değiliz, hazır olmamız lazım. Bunu söylediler sürekli olacağını. Bugün orada, yarın başka bir yerde"

"Deprem her an başımıza gelebilir. Ülke olarak hazır olmalıyız. Hazır değiliz demek ki. Futboldan uzak bir hafta sonu bence".

"Özveriyle oynayan oyuncu farklı oluyor. Koşan, çabalayan, bir şeyler yapmaya çalışan oyuncunun görüntüsü farklıdır. Hemen Larin diyorsunuz, neden? Çünkü çabalıyor, savaşıyor. Tüm oyuncularımızdan bunu istiyoruz."

"Ağır savunma yapan bir takıma karşı oynadık. Bu kadar savunan bir takımı açmak zor. Bekliyorlar, çok fazla bekliyorlar. Hatalardan yararlanmaya çalıştılar. Hatalardan yararlanacak bir durum da yoktu. Gol atınca maçın biteceği bir 90 dakika oynadık"

"Oyuncularım artık daha özverili. İstatiklerimiz sürekli iyiye gidiyor. Milli araya gideceğiz. Sonrasında daha da iyi bir gidişat olabilir.''

"Geçen seneye göre farklı bir şablon, farklı bir kadro var. Biraz anlayış bekliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kolay değil. Zaman lazım. Bu galibiyetler bizi mutlu ediyor, nefes alıyoruz."

Welinton'un kafası açıldı? sorusuna ise deneyimli çalıştırıcı Sergen Yalçın şu yanıtı verdi;

''Bir şey olmaz. Gelecek hafta Nkoudou sakatlıktan dönemez. Hasic pazartesi dönecek ama oynayamaz. Atakan çalışmalara başladı. Gökhan Töre haftaya olmaz, zannetmiyorum"