Siyah-Beyazlılar'da görev yaptığı 2 sezon boyunca sık sık eleştiri oklarının hedefi olan doktor Ertuğrul Karanlık, Fanatik gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş'ta görev yaptığı sürede tecrübeli kaleci Tolga Zengin ile arasının açılmasına sebep olan olayı anlattı.

"SAKATLIĞININ DAHA CİDDİ YAZILMASINI İSTEDİ"
"Tolga Zengin, omzundaki sakatlık sebebiyle sakatlığının daha ciddi yazılmasını istedi. Ben de olanı yazarım dedim. Aramız açıldı. Omzuyla ilgili bana küstü, gitti milli takımdan birine (Sarper Çetinkaya) göründü sonra geldi yine bana tedavi oldu. Dizindeki sorunu yine ben tedavi ettim. Ben sertim. Oyuncuya, yöneticiye boyun eğmem. Veli de şikayet etmiş olabilir. Beni dinlemeyip ameliyat oldu."

"SİVOK BENİ ŞİKAYET ETTİ"

"Jose Sosa bana, 'Ben Bayern Münih'te oynadım. Almanya'daki doktorlarla aynı seviyedesin' dedi. Dizinin iç yan bağları koptu. 4 hafta sonra oynattım. Sivok, kendisine Dubai'de rehabilitasyon yapılmasını istiyordu. Buna gerekçe olarak bu ülkenin sıcak olmasını gösterdi. Ben de 'Afrikaya git o zaman' dedim. İzin vermedim. Sivok, sonra beni şikayet etti."

"DİĞER TAKIM FUTBOLCULARINA DA BEN BAKTIM"

"Dana kanı diye adlandırılan ilaç, felçli insanların tedavisi için kullanılıyor. Ben cerrah değilim. Benim uzmanlığım ameliyatsız tedaviydi. 6 yıl Türkiye'de çalıştım 1 kez bile ara vermedim. Bunlar insan, makine değil. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un oyuncularına da baktım. Galatasaray'dan 3 oyuncunun tedavisini ben yaptım. Bu takımların basketbol ve voleybol oyuncularına da baktım."

"ÇEBİ'NİN AKRABALARINA BİLE BEN BAKTIM"
"Beşiktaş ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi; kızını, eniştesini ve İngiltere'de yaşayan yeğeninin tedavisini bile bana yaptırıyordu. Bir ara hakkımdaki saçma iddialardan dolayı Ahmet Nur Çebi bana Ümraniye'deki ofisinde, 'Sen oyunculardan para mı alıyorsun' dedi. Bu sözlere inanamadım."