Başkan Fikret Orman’ın, “Sosa, terör olayları sebebiyle ayrılmak istiyormuş... Buna kuşlar bile inanmaz” sözlerinin ardından gerçek ortaya çıktı. Arjantinli’nin, 10 Mayıs’taki Milano seyahati sırasında Milan’la masaya oturduğu öğrenildi. Orman’ın cezai yaptırım kararı alması sonrasında yeni sezon hazırlıklarına ilk kez katılan Jose Sosa için Milan’dan Beşiktaş’a son teklif yapıldı... İtalyan ekibi, Tangocu’nun menaceri aracılığıyla kulübe 4 milyon Euro’luk teklif sundu.

Kara Kartal’da geçen sezon sergilediği başarılı performansla lig şampiyonluğuna direkt etki eden Jose Sosa, yeni dönem hazırlıkları öncesinde yaptığı açıklamayla yönetimi şok etmişti. 31 lig mücadelesinde 7 gol ve 12 asistlik performans sergileyerek kariyer rekoru kıran 31 yaşındaki orta alanla sözleşme yenilemeyi planlarken “İstanbuldaki terör olayları sonrasında ailem için endişeliyim. Ayrılmak istiyorum. Milan’a gidişim konusunda kolaylık gösterin” talebini alan Başkan Fikret Orman, Tangocu’ya sert tepki göstermişti.

Patlamadan haftalar önce...

Sosa’nın talebiyle ilgili olarak önceki gün yaptığı açıklamada, “Fransa’da maç sırasında stadın önünde teröristin biri kendini patlattı. Paris Saint-Germain’de oynayan bir oyuncu ertesi gün ’ayrılmak istiyorum’ diyebilir mi, diyemez. Sosa, terör olayları sebebiyle ayrılmak istiyormuş... Buna kuşlar bile inanmaz. Milan’a gitmek istiyormuş... Kontratı olan bir oyuncuyla bizim onayımız olmadan görüşülmesi ahlaken de hukuksal olarak da suç. Oyuncu Beşiktaş’ta oynarken buradan kalkıyor Milan’a gidiyor. Bu süreçte havaalanındaki patlama yok!” diyen Başkan Fikret Orman’ın dediği gibi Arjantinli’nin, 28 Haziran’da Atatürk Havalimanı’na yapılan terör saldırısından haftalar önce Milan’la pazarlık masasına oturduğu öğrenildi.

Milano’da ilk temas

Milan yönetiminin, kulübün sahibi Silvio Berlusconi’nin hisselerini Çinli bir gruba satmadan haftalar önce Jose Sosa’yla Milano’da görüştüğü ortaya çıktı. Arjantinli futbolcunun, menaceri Ezequiel Manera’yla birlikte 10 Mayıs’ta İtalya’ya yaptığı seyahatte Çizme deviyle ilk teması kurduğu belirlendi. Instagram hesabından yaptığı paylaşım sebebiyle bu tarihte Milano’da olduğu belli olan Sosa, Milan’ın ilgisine bu tarihte olumlu yanıt verdi.

Başkan kızdı, geri adım attı

Siyah-Beyazlılar’ın geçen hafta başladığı yeni sezon çalışmalarına Milan’la el sıkıştığı için çıkmayan Jose Sosa, Başkan Fikret Orman’ın sert tepkisi sonrasında geri adım attı. 13 idmanda yer almadığı için antrenman başına 15 bin Euro, toplamda ise 195 bin Euro ceza alması sonrasında dün takımla çalışmalara başlayan Jose Sosa’nın, görüşmeleri menaceri aracılığıyla sürdürdüğü bildirildi. 

Gökmen Özcan FANATİK