TFF Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye verlimiş olan 21 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin lira para cezasını onadı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, cezaya yapılan itirazı görüşen kurulun, maç sonrası basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi sebei ile Çebi'ye verilen 21 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin lira para cezasını oy birliğiyle onadığı belirtildi.

7 takıma para cezası

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, Atakaş Hataysporlu bazı seyircilerin, ligde Medipol Başakşehir ile oynadıkları müsabakada sebep oldukları çirkin ve kötü tezahürat sebei ile bir sonraki iç saha maçı için passolig kartlarının bloke edildiği ifade edildi.

Yukatel Kayserisporlu bazı taraftarların da ligdeki Froport TAV Antalyaspor mücadelesinde çirkin ve kötü tezahürat nedeninden ötürü bir sonraki iç saha maçı için passolig kartlarının bloke edildiği belirtildi.

Kurulun, taraftarlarının sebep olduğu saha olayları gerekçesiyle Medipol Başakşehir, İttifak Holding Konyaspor, ve Yukatel Kayserispor'a 32'şer bin lira para cezası uyguladığı kaydedildi.

Atakaş Hatayspor'un, Eyüpsporla oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle 15 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Trabzonspor'a ise ligde Adana Demirsporla oynadıkları karşılaşmada  stadyuma usulsüz tarafrtar alımından ötürü 150 bin lira para cezası uygulandığı belirtildi.

PFDK'nin, Galatasaray'a da Altay müsabakası sonrası yapılacak röportajların 30 dakika içerisinde yapılmamasından dolayı 150 bin, seyircilerin sebep olduğu saha olayları nedeni ile de 32 bin olmak üzere toplamda 182 bin lira para cezası verdiği ifade edildi.

KAYNAK: NTV SPOR