Talisca, Brezilya'nın genç yaş takımlarında oynadı ama henüz a milli olmadı? Bir gün Brezilya Milli Takımı'na seçilme şansı var mı? Brezilyalılar ondan bir şeyler bekliyor mu?

Talisca, Olimpiyat takımının bir parçasıydı. Ama Alexandre Gallo ayrıldığından beri bir daha davet edilmedi. Toulan Turnuvası sırasında takımca bir müze ziyareti yapılacaktı. Ama giymeyi reddetti. Bu teknik heyet ile bir süre arasının bozulmasına sebep olmuştu.

Dunga göreve geldikten sonra Olimpiyat Takımı'nı Games Rogerio Micale çalıştırmaya başladı. Ama o Talisca'yı sanırım kişisel sebepler nedeniyle çağırmadı. Rio 2016'da da kadroda yer alması beklenmiyordu.
Benfica'ya ilk gittiğinde ondan beklentiler bir hayli yüksekti. Dünya çapında bir oyuncu olması beklenmiyor; fakat çok iyi bir oyuncuya dönüşebileceği konuşuluyor. Ve evet, elbette ileride bir gün milli takım kadrosunda yer alma şansı var.

Bahia'daki performansı nasıldı?

Son bir kaç yılda Bahia forması giyen en iyi oyuncu belki de Talisca olmuştur. Takımın golcü isimlerinden biriydi. Hatta Brezila'da attığı son gol de frikiktendi. Flamengo'ya karşı atmıştı. Ama Bahia iyi bir kadroya sahip olmadığı için burada kupa kaldırma başarısı gösteremedi.

İnsanlar ona "Yeni Rivaldo" diyor. Sence bu potansiyele sahip mi?

Bu benzetme daha çok fiziksel benzerlikleri ve topa vuruş stili nedeniyle yapılıyor. Talisca, iyi bir oyuncu ama onun Rivaldo performansını yakalayabileceğini düşünmüyorum. Ama düzenli olarak iyi oynamaya başlar ve kendisini geliştirirse önemli bir oyuncu olacaktır. Benfica'daki ilk aylarında da harika işlere imza atmıştı. Sadece Brezilya tarafından değil Mourinho tarafından da takip edilmeye başlanmıştı. Ancak sonra Jorge Jesus ile bazı sorunlar yaşadı ve Benfica'da gözden düştü.

Ona "Yaya Talisca" da diyorlar. Bunun nedeni ne?

"Yaya Talisca" bir şakaydı. Uzun bacakları ve gol yollarında etkili olduğu için Rivaldo gibi Yaya Toure'yle de kıyaslanıyor.