Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Brezilyalı yıldız oyuncu Anderson Talisca'nın, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Vodafone Park'ta oynanan ve 2-2 beraberlikle sona eren Fenerbahçe derbisi sonrasında yaptığı açıklamalar Siyah-Beyazlı kulüpte çok konuşuldu.

Portekiz basınına konuşan yıldız oyuncunun menajeri Carlos Leite;

23 yaşındaki oyuncunun bu açıklamaları baskı altında yaptığını söyledi. “İkinci kiralama esnasında iki kulüp arasında bir anlaşmazlık olmuştu. Ben de onun Avrupa Kupaları’nda oynamama ihtimalinden dolayı endişe duyuyordum. Ona Benfica ile sözleşme yenileme konusunu ben açtım çünkü bunun daha iyi olduğunu düşünüyordum. İki taraf davalık olabilirdi ve bu durum Talisca için iyi olmazdı” dedi.

Carlos Leite, Talisca’nın böyle konuşmasının nedeni olarak Beşiktaştaraftarını gösterdi. Benfica ile sözleşme yenilemesinin onları üzeceğini düşünen Brezilyalı oyuncunun baskı altında bu ifadeleri kullandığını dile getirdi.

Vodafone Park'ta oynanan Fenerbahçe derbisi sonrası konuşan Anderson Talisca;

"Ben Beşiktaş'ta çok mutluyum, hiçbir zaman da ayrılmak istemedim. Bu yönde de bir açıklamam olmadı ama belki biliyorsunuzdur; kulüpler arasında belli problemler yaşandı. Beni tehdit eden bir durum vardı ve imza atmasaydım, sadece Türkiye Ligi'nde oynayabilirdim. Kontrat imzalamak zorunda bırakıldım. Dün veya bügün gelişmiş bir olay değil. Başkanın (Fikret Orman) da haberi var." dedi.

Süper Lig'de gösterdiği müthiş performans ile 5 gol bulan yıldız oyuncu için Beşiktaş'ın 21 milyon Euro'yu gözden çıkarması gerekiyor.