Siyah-Beyazlılar’ın sezon başında Portekiz devi Benfica’dan kiralık olarak kadrosuna kazandırdığı Anderson Talisca, etkili görüntüsüyle Kartal’a hayat veriyor.

Beşiktaş formasıyla çıktığı 25 maçta 10 gol ve 8 asistlik performans sergileyerek toplamda 18 sayıya katkı yapan Sambacı için bu akşamki maçın özel bir önemi bulunuyor. 2014-15 sezonunda Benfica’da 3 kupa kazandığı dönemde 44 maçta 11 gollük istatistik yakalayan 23 yaşındaki futbolcu, bu akşam Trabzonspor filelerini havalandırması halinde Kartal’da bu sayıya sadece 26 maçta ulaşmış olacak. 1 gol halinde rekorunu egale edecek olan Brezilyalı yıldız, duble yapması halinde ise kariyerinin en golcü dönemini yakalayacak.

Duran top ustası 
Kara Kartal’ın geçen hafta Gençlerbirliği’ni 3-0’lık skorla geçtiği mücadelede klas bir frikik golüne imza atan Anderson Talisca, bu golle birlikte ligde 16 karşılaşmada 8 sayıya ulaştı. Başarılı futbolcu, bu sayıların 2’sini serbest vuruştan kaydetti. Genç isim, Şampiyonlar Ligi’nde Benfica’yla oynanan grup maçında da attığı frikik golüyle bonservisini elinde bulunduran kulübünü yıkmıştı.