Beşiktaş’ın Benfica’dan kiraladığı Anderson Talisca, Atatürk ve 10 Kasım ile ilgili konuştu. NTV Spor’a konuk olan Talisca Atatürk’e duyulan saygıya hayran kaldığını söyledi.
10 Kasım’da yoldaki herkesin durarak saygı duruşunda bulunmasına şaşırdığını söyleyen Talisca “Atatürk’ü biliyordum ama trafikte giderken insanlar arabadan inip hazır ola geçince ben de şaşırdım ondan sonra biraz daha araştırdım, bilgi topladım hakkında… Tarihe bu kadar saygı olması bir ülke için önemli” dedi.
İstanbul ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Talisca “İstanbul’un tehlikeli olduğunu söylüyorlardı, hiç öyle bir tehlikeyle karşılaşmadık. Yemekleri de çok seviyoruz ayrıca. Aslında tehlike her yerde. Tüm şehirlerde var. Bazılarında daha az bazılarında daha çok” şeklinde konuştu. Talica transferi hakkında ise “Şu anda benim birinci tercihim Beşiktaş. Benim durumum karışık biraz. Burada kalmam için kulüplerin birbirini anlaması lazım. Benfica anlar mı bilmiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“KAFA VURUŞLARIMI ŞENOL GÜNEŞ KEŞFETTİ”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’ten övgüyle bahseden Talisca “Kafa golü atmaya Türkiye’de başladım. Bunu Şenol Hoca keşfetti. Ben de şaşırıyorum. Benfica ve Bahia’da bu kadar önde oynamıyordum. Daha önce oynadığınızda ceza sahasına girmeniz daha kolay oluyor” açıklamasında bulundu.

Talisca, Caner Erkin ile yaşadıkları tartışma ile ilgili şunları söyledi:

“Caner ile aramızda şu an hiçbir sorun yok. Aynı takım için aynı hedefler için çalışan oyuncular arasında bu tip şeyler yaşanır. Ligde 4 maç kazanamamamız bizim için farklı bir deneyim oldu. O maçlarda şanssızlıklar da yaşadık. Ama bu durumu atlattık. Şampiyonlar Ligi’nde de kötü oynayabilirsiniz. Bu nedenle maç seçme eleştirilerine katılmıyorum.”

Kaynak : Skor