Ara transferde takıma Denys Boyko’nun transfer olmasının ardından performansında büyük artış gözlenen kaleci Tolga Zengin, önceki günkü Gaziantepspor karşılaşmasında sergilediği etkili görüntüyle formunun zirvesine çıktı. Kaptan, Ukraynalı kaleciyle olan rekabetiyle ilgili olarak suskunluğunu bozdu. İşte o sözler;

‘Eleştiriler beni üzmedi’

“Kariyerimi insanlar biliyor... Asla çok rahat, rakipsiz olmadım. Asla rakipsiz olmak için de bir isteğim olmadı. Biliyorum ki rekabet geliştirir. Zaten hem büyük takımda oynayayım hem de rekabet olmasın demek komik bir düşünce. Eğer bunu istesem tercihlerim çok başka olurdu. Beşiktaş’taki performansım her oyuncu gibi zaman zaman iniş-çıkış göstermiş olabilir, doğru. Bu yöndeki hiçbir eleştiri beni üzmedi, üzmez. Fakat kötü niyetli ve bu anları bekleyenlerin olduğunu da yine böyle zamanlarda görüyorsunuz.”

‘Şampiyonluğa gidiyoruz’

“Beşiktaş’ta benim bildiğim sadece devre arasında değil, sezon başında da bu rekabeti artırmak ve alternatif yaratmak için kaleci aranıyordu. Ancak hepsi benim üzerimden bambaşka senaryolarla lanse edildi. Olsun. Ben durumları da, kendimi de bildiğim için hiç kafama takmadım. Şimdi yeni bir kaleci arkadaşımız daha var aramızda. Boyko’ya burada en iyi misafirperverliği yapmak bana düşer. Hem meslektaşı hem de takımın kaptanı olarak. İyi bir kaleci, iyi bir insan. Şampiyonluk hedefine giderken hepimizin bu yüke omuz vermesi lazım.”

‘1 maçla sorgulanıyoruz’

“Pek ayarımız yok, 1-2 maçla tüm kariyeriniz sorgulanıyor, 1 maçla tekrar var oluyorsunuz! Alıştım artık. Beşiktaş taraftarı şunu bilsin ki, benim aklımda sadece geçen sene kaçan şampiyonluğu bu sezon yakalamak var. Şenol Güneş gibi bir hocamız var. Onun adaletine çok inanıyorum, güveniyorum. Kim iyiyse o oynar, diğeri ya da diğerleri de ona destek verir. Geçen sezon, bizi her anlamda çok daha tecrübeli bir takım yaptı. O nedenle maç maç oynama, kendi işini yapma noktasında istenen seviyedeyiz.”

kaynak: fanatik