Sosyal medya platformu Twitter bu yıl Türkiye'de en çok konuşulanları açıkladı.

Twitter'ın açıklanan yıl sonu verilerine göre; Ülkemizde yılın en çok konuşulan futbol takımı Beşiktaş oldu.  Açıklanan verilere göre, Siyah Beyazlı takım en çok etkileşim alan hesap olarak zirvede yer aldı.

Beşiktaş ile ilgili 10 milyonun üstünde "Tweet" atıldı. Sıralamada Siyah Beyazlı takımı, Galatasaray ve Fenerbahçe takip etti.

Süper Lig son şampiyonu Başakşehir de hakkında en çok "Tweet" atılan kulüpler sıralamasında 4. sırada yer aldı.

Fenerbahçe, 867 bin yeni takipçiyle 2020’de en çok takipçi kazanan kulüp oldu.

Basketbolda Türkiye'de en çok konuşulan takım NBA şampiyonu Los Angeles Lakers olurken, Renault Formula 1 takımı da motor sporlarında Twitter'da hakkında en çok sohbet edilen yarış takımı olarak ön plana çıktı.

Türkiye'de hakkında en fazla "Tweet" atılan sporcu, helikopter kazasında hayatını kaybeden unutulmaz ABD'li basketbolcu Kobe Bryant oldu. Ocak ayında hayatına gözlerini yuman Bryant ile ilgili Türkiye'de 1 milyonun üzerinde "Tweet" atıldı.

Unutulmaz basketbolcuyu, Galatasaray'a dönen Arda Turan, milli basketbolcu Cedi Osman, Sarı Kırmızılı futbolcular Radamel Falcao ve Fernando Muslera takip etti.

İlk 10'da ABD'li yıldız basketbolcu LeBron James, Galatasaraylı futbolcu Sofiane Feghouli, dünyaca ünlü futbolcular Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo ile geçen günlerde hayatını kaybeden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona yer aldı.

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in koronavirüse yakalandığını açıkladığı "Tweet" 41 binden fazla "Retweet" edilerek Türkiye'de en çok "Retweet" alan paylaşımlar sıralamasında 7. basamakta yer aldı.

Kaynak: NTV Spor