Beşiktaş Sompo Japan, sezonun geri kalanı için Çin’deki sezonunu tamamlayan Bobby Brown ile anlaşmak üzere.

BJK Basket sitesinin duyurduğu haberin ardından önemli gelişmeler yaşandı. Çin’de Shenzhen Leopard takımında forma giyen Brown, sözleşmesinin sona ermesinin ardından takımdan ayrılırken Beşiktaş’ın teklifine olumlu yanıt verdi. 32 yaşındaki oyuncu yeniden Avrupa’ya dönmek için teklife ‘evet’ derken artık imzaların atılması bekleniyor.

Oyuncu şu sıralar tatilde bulunurken sözleşmenin imzalanmasının ardından İstanbul’un yolunu tutacak. Beşiktaş, yıldız ismi Fenerbahçe ile oynanacak maça yetiştirmeye çalışıyor. Siyah Beyazlıların saat farkı nedeniyle bu akşam saatlerinde imzalı sözleşmeyi almayı bekliyor.

Avrupa’da çok önemli bir kariyere sahip olan Brown, Montepaschi Siena formasıyla Euroleague’de sayı kralı olmuştu. 2013 sezonunda 18.8 sayı 5.3 asist ortalamasıyla oynayan Brown, Fenerbahçe’ye karşı 41 sayı atıp bir maçta en çok skor bulan oyuncu rekorunu egale etmişti.

Beşiktaş bu transferi tamamlarsa, başka bir isim daha alamayacak. 10 lisans hakkını kullanacak olan Siyah Beyazlılar, sezonu bu kadro ile tamamlamış olacak.