Beşiktaşlı yöneticiler, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada, "Sözleşme feshedilmeseydi Veli Kavlak'a 1 milyon 750 bin Euro (11 milyon 779 bin lira) ödenecekti. Daha önce 'Veli'ye 22 milyon TL ödenecek' diye kamuoyunu yanlış bilgilendiren kongre üyeleri için de ihraç istenecek" ifadelerini kullandılar.

3 MİLYON EURO İSTEDİ

Veli Kavlak ise siyah-beyazlı kulüpten yaklaşık 3 milyon Euro (20 milyon lira) talep ediyordu. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, siyah-beyazlıların 1 milyon 275 bin Euro ödemesine karar verdi. 

2011 yılında 750 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Rapid Wien'den Beşiktaş'a transfer olan Veli Kavlak, ilk dört sezon takımın değişmez isimleri arasına girdi. Mücadeleci futboluyla taraftarların en sevdiği futbolcular arasına giren Veli, 2015 yılında omuzundan sakatlandı. Defalarca ameliyat olmasına rağmen eski sağlığına ve performansına ulaşamayan Veli'den kendisine takım bulması istendi. Ancak futbolcu buna yanaşmayınca yönetim geçen sezonun başında sözleşmeyi feshetti. Beşiktaş'ta oynadığı 152 maçta 8 gol atıp, 15 asistlik performans sergileyen Veli, halen boşta.


Kaynak:Hürriyet