İmza törenine Başkan Fikret Orman’ın yanı sıra; Ahmet Ürkmezgil (Genel Sekreter, Şan Ökten Tesisi’nden Sorumlu, İcra Kurulu Üyesi), Ahmet Cihat Kumuşoğlu (Basketbol, Akatlar Spor Salonu’ndan Sorumlu, İcra Kurulu Üyesi), Hüseyin Mican (Kartal Yuvaları, İcra Kurulu Üyesi), Hakan Özköse (Pazarlama ve Sponsorluklar, Dernekler ve Taraftar ile Pendik Tesisi’nden Sorumlu), Candaş Tolga Işık (İletişim:Basınla ilişkiler ve Beşiktaş medyasından sorumlu (BJK TV, BJK Dergi, Sosyal Medya...), Emre Kocadağ(Transfer Komitesi Üyesi), BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Uğur Gökhan Sarı, futbolcular Gökhan Gönül ve Adriano Correia katıldı.

İmza töreni öncesinde konuşan Fikret Orman, şu açıklamaları yaptı:

‘’Değerli basın mensupları, çok değerli Beşiktaşlılar hepinizi şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına selamlıyorum. Zor bir transfer dönemi geçirdik. Benim ve yönetici arkadaşlarım açısından yorucuydu. Hayırlı olsun. Çok verimli ve başarılı bir transfer dönemi geçirdiğimi düşünüyorum. Yeni sezon başladı. Bundan sonra söz futbolcu arkadaşlarımızda.

Öncelikle futbolcularımız hakkında bazı şeyler söylemek istiyorum;

Vincent Aboubakar; ailemize hoşgeldin. İstediğimiz bir transferdi. Bu sene kiralık olarak geldi. Ama kulübüyle anlaştık. Kiralık döneminden sonra +4 yıllık bir anlaşmamız var. Transferi bu sene yapacaktık ama Mali Fair Play’den sonra +4 yıllık anlaşma yapacağız. Beşiktaş ailesine yakışan pırlanta gibi bir çocuk, tekrar Beşiktaş ailesine hoşgeldin.

Utku Yuvakuran; Çok izledik ve istikbalde uzun dönemde Beşiktaş kalesini koruyacağını düşünüyorum. İsteyerek transfer ettik. Scout ekibimiz izledi. Beşiktaş’ın kalesini korumak zordur. Çok genç. Beşiktaş’ın kalesini koruyacak şekilde yetiştireceğiz. İnşallah Beşiktaş’ta çok güzel günler yaşar.

Oğuzhan Aydoğan; Bizim çok büyük umutlarla aldığımız genç bir kardeşimiz. Verimli işler yapacağına inanıyorum. Proje olarak baktığımız bir transfer. İlk geldiğimiz dönemdeki gibi değiliz. Beşiktaş’ta yer bulmak çok zor. Beşiktaş’ta 11 oyuncusu olacağına inanıyorum. Büyük bir camiaya geldi.

Gökhan İnler; Çok büyük bir Beşiktaşlı. Zamanında Leicester’e gitmeden konuşmuştum. Beşiktaş formasıyla görmeyi çok istiyordum. Karakterli, tecrübeli bir oyuncu. Takımımıza çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Caner Erkin; Daha önce de istiyorduk. Nasip bugüneymiş. Az önce kendisine de söyledim, siyah-beyaz çok yakışmış. Bizim açımızdan hayırlı oldu. Beşiktaş forması altında görmek istiyorduk. Taraftarlarımızda memnun oldu. Kiralık ama satın alma opsiyonu bizde. Futbolu burada bıraktıracağız.

Atınç Nukan; Almanya’ya giderken 'sen geri geleceksin' dedim. Gönülsüz gidiyordu. 1 sene Almanya’da oynadı. Futbolu için çok faydalı oldu. Bizim evladımız, çok iyi Beşiktaşlı. Giderken ki üzüntüsünü gayet net hatırlıyorum.

Fabricio Agosto Ramirez; Transferi için uzun zamandır uğraşıyorduk. Geçen sezon talihsiz bir sakatlık geçirdi. Yoksa daha önce ilgi alanımızdaydı ve bu sezonda hemen açıkladık. Çok iyi karakterli. Beşiktaş’a da çok uydu. Ailemize hoşgeldi.

Anderson Talisca; Gerçekten çok büyük katkı sağlayacak. 2 sene kiralık olarak anlaştık. Beşiktaş’a Şampiyonlar Ligi’nde ve Türkiye liginde katkı sağlayacaktır. Benfica maçındaki performansı iyi olacaktır diye düşünüyorum. Eski takımına karşı bir başarı elde eder diye düşünüyorum. ''


Yeni transferler basın mensuplarının sorularını cevapladı;

Utku Yuvakuran: Beşiktaş için elimden gelen her şeyi yapacağım. İki taraf için de hayırlı olsun. Rasim hocaya da yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Caner Erkin: Bu şekilde transfer Türkiye’de çok büyütülüyor. Avrupa'da takımlar birbirlerine oyuncu satıp, alıyorlar. Bizim de alışmamız lazım. Profesyonel futbolcularız. Oynadığımız takım için elimizden geleni yapmalıyız. Beşiktaş taraftarı beni çok sahiplendi. Bende burada olmaktan çok mutluyum. Elimden geleni vereceğime eminim.

Gökhan İnler: O zamanlar gençtim. Çok üzüldüm. O yıllar zor dönemler geçirdim. Kısmet değilmiş, olmadı. Başka yoldan gittim. Başka takımlarda kendimi gösterdim. Ama benim kalbimde her zaman Beşiktaş vardı. Onun için şuan çok mutluyum. Başkanımıza da teşekkür ederim. Başkanımız ve hocamız olmadan bu transfer olmazdı. Çok mutluyum. Elimden geleni yapacağım.

Fabricio Agosto Ramirez: Özellik olarak komple bir kaleciyim. Çok mükemmel değilim. Ama her özellikten biraz var. Günlük çalışmalarla beraber yeteneklerimi daha yukarıya çekmeye çalışıyorum.

Vincent Aboubakar: Gol için bir rakam vermiyorum. Futbol bireysel bir spor değil. Takımın hedefi daha önemli. Takımı hedefe götürmek için elimizden geleni yapacağız. Üzerimde baskı hissetmiyorum. Transferim için başkanımız büyük gayret gösterdi. Bundan sonra bana bir görev düşüyor; takım için elimden geleni yapmak.

Atınç Nukan: Burası benim ailem. Böyle hissetmemi sağlayan başkanımıza ve Beşiktaş ailesine teşekkür ediyorum. Geçen sene şampiyon olduk ve ben o kadroda değildim. İnşallah bu sene şampiyonluk duygusunu bende yaşarım. Şampiyonlar Ligi’nde ve Türkiye liginde mücadele edeceğiz. İnşallah Avrupa'da başarılı oluruz. Almanya’da kendime çok şey kattım. Almanya’da çok büyük farklılıklar var. Sistematik olarak yaşıyorlar. Futbollarına da yansıyor. Türkler daha duygusal. Orada kendime kazandırdığım şeyleri sahada göstermek istiyorum.

Anderson Talisca: Yeni bir sayfa açıyorum. Çok memnunum. Tüm kulvarlarda arkadaşlarımla beraber çalışacağıma söz veriyorum.

Oğuzhan Aydoğan: Küçüklüğümden beri Beşiktaşlıyım. Şampiyon takıma geldim kolay olmayacak. Hocalarımdan, ağabeylerimden öğreneceklerim var. Hayırlısı olur inşallah.