Malatyaspor’da Sportif Direktörlük görevinde bulunan Alı Ravcı çok sayıda başarılara ve kariyerlere imza attı. 1973 Malatya doğumlu olan Ali Ravcı yılların getirdiği tecrübe sayesinde hem takımı hem de kendisi adına birçok başarılar elde etti. 2008 yılında Malatya Belediyespor’da Antrenörlük görevinde bulunan Ali Ravcı o dönemlerdeki başarılarından dolayı 2010 yılında Diyarbakır BB takımına Teknik direktör olarak transfer olmuştu. Daha sonraları Vanspor, Kayserispor, Sakaryaspor, Gaziantepspor, Siirtspor, Mersin İdmanyurdu gibi takımlarda üst düzey bir kariyer edindi.

Malatya futbolunda yetiştikten sonra Türkiye’nin önemli kulüplerinde futbol oynayan ve 3,5 yıldır da Evkur Yeni Malatyaspor’da sportif direktörlük görevini yürüten Ali Ravcı, bu süre içerisinde ikinci kez lig atlama başarısı yaşadı.

Profesyonel futbolculuk yıllarında Vanspor, Kayserispor, Sakaryaspor, Gaziantepspor, Siirtspor, Mersin İdmanyurdu ve Malatyaspor gibi takımlarda üst düzey bir kariyer edinen, antrenörlük yaşantısında çeşitli takımlarda yardımcı antrenör ve teknik direktörlük yapan Ravcı, 3,5 yıldır görev yaptığı Yeni Malatyaspor’da 10 ayrı teknik adamla çalıştı. Ravcı’nın ilk döneminde Yeni Malatyaspor 2. Lig'de Play-off'lara kalırken, ikinci yılında ise şampiyonluk yaşadı. Genç sportif direktör döneminde Yeni Malatyaspor, tarihinde ilk defa 1. Lig'e ve Süper Lig’e çıkma başarısını göstermişti ve Malatyaspor’un başarısındaki payın büyük bir sahibi olmaya devam ediyor. E. Yeni Malatyaspor’un Sportif Direktörü Ali Ravcı, Malatyaspor’un Süper Lig’e yükseldiği zaman yaptığı bir açıklamada "Bu ülkenin en üst ligindeyiz ve bu kısa bir sürede oluşmuş bir başarı. Ama önemli olan buraya gelmek değildir, burada tutunabilmektir” sözlerini kullanmıştı.