Geçtiğimiz sezon Süper Lig ekibi Trabzonspor'da fırtına gibi esen Norveçli golcü Alexander Sörloth, sezon başında Almanya Bundesliga ekiplerinden Leipzig'e transfer olmuştu.

Burada beklenen performansı sergileyemeyen ve Leipzig formasıyla sadece 3 maçta 90 dakika sahada kalan Norveçli futbolcu için Galatasaray'ın devre arasında kiralık olarak renklerine bağlamak istediği iddia edilmişti.

Bu doğrultuda harekete geçen Sarı Kırmızılı takım, ilk görüşmeyi gerçekleştirdi. Galatasaray Norveçli golcünün bonuslarla birlikte kazandığı 4.5 milyon Euro olan maaş da indirim yapılması halinde yıldız futbolcuyu kadrosunda göemek istediğini Alman ekibine ilettiği belirtildi.

Alexander Sörloth için Leipzig ile yapılan sözleşmeye ek madde koyduran Trabzonspor, Norveçli futbolcunun Türkiye'ye transferi durumunda öncelikli takımın kendileri olacağına dair madde koydurmuştu.

Ancak Bordo Mavili kulübün Sörloth ile ilgili bir tasarrufu olmadığı için, Galatasaray'ın bu oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmasında bir engel bulunmuyor.

Alman basını da son günlerde gündem olan Sörloth ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı.

Haberde Sarı Kırmızılı takımın da transfer listesinde bulunan Alexander Sörloth'un yeni durağının Salzburg olacağı öne sürüldü. Alman ekibi Leipzig'in Sörloth'u yeni Red Bull tarafından finanse edilen Salzburg'a kiralık olarak göndermeye sıcak baktığı da çıkan iddialar arasında.

Öte yandan Norveçli forvet bu sezon Leipzig formasıyla 16 maça çıkrken sadece 1 gol atabildi.

Kaynak: Fotomaç