Bundesliga'nın 10. haftasında Borussia Dortmund, ligin dibine demir atan Hamburg'a konuk oldu.

Konuk ekibin 4-1'lik skorla rahat kazandığı mücadeleye damga vuran tek bir isim vardı. Hafta arasında Şampiyonlar Ligi'nde 'kadro dışı' krizi yaşayan ve gündeme oturan Pierre Emerick Aubameyang, Hamburg deplasmanında henüz 4. dakikada perdeyi açan isim oldu.

Erken gelen golün ardından Dortmund, Aubameyang ile esip gürlemeye devam etti. 23, 27 ve 48. dakikalarda fileleri sarsan Gabonlu yıldız, 48 dakikada attığı 4 golle Hamburg'un fişini erkenden çekmeyi başardı.

Karşılaşmada dakikalar 55'i gösterirken Hamburg, Nicolai Müller ile farkı üçe indirirken 76. dakikada farklı bir Dortmundlu; Ousmane Dembele sahneye çıktı ve skoru 5-1'e taşıdı. Kapanış golü ise Hamburg'tan geldi. Nicolai Müller, 81. dakikada attığı golle maçın sonucunu tayin etti ve Dortmund, deplasmanda 5-2 kazandı.

EMRE MOR'DAN ASİST

Milli yıldız Emre Mor, Aubameyang'ın attığı ikinci golde asistin sahibi oldu. Emre Mor, ilk 11'de başladığı maçta 68 dakika sahada kalmayı başardı.

HAMBURG'TAN BÜYÜK BAŞARI

Öte yandan Hamburg, sahadan 5-2'lik mağlubiyetle yenik ayrılsa da ilginç bir başarıya imza attı. Bundan önceki 9 haftada yalnızca 2 gol bulabilen Hamburg, Dortmund karşısında 2 gol kaydetti ve toplam gol sayısını 4'e çıkardı. Böylece ligin dibine demir atan Hamburg, 9 haftada attığı gol sayısı kadar Dortmund filelerine de gol atmış oldu.