Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, sezon başında 35 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Renato Sanches için eski kulübü Benfica'ya 5 milyon Euro daha ödeme yapacak.

Alman devinin bu parayı ödemesinin nedeni ise, Benfica kulübüyle yaptığı transfer anlaşmasındaki özel bir madde. Bu maddeye göre; eğer 1997 doğumlu futbolcu, bu sezon içinde 25 karşılaşmada forma giyerse, Bayern Münih'in Benfica'ya 35 milyon Euro'nun haricinde 5 milyon Euro daha para vermesi gerekiyor.

Ligin 30. haftası itibariyle 24 karşılaşmada boy gösteren Portekizli futbolcunun, bu akşam Darmstadt'la oynanacak karşılaşmanın ilk 11'ine dahil edilmesiyle birlikte, anlaşmada yer alan 5 milyon Euro'nun da Benfica kulübünün kasasına girmesi kesinleşti.

Bayern Münih tarihinde bu zamana kadar gerçekleştirilen en pahalı transfer, 2012 yazında Ahtletic Bilbao'dan 40 milyon Euro bonservis bedeliyle takıma kazandırılan Javi Martinez'di. Darmstadt mücadelesinin başlamasıyla birlikte, Renato Sanches de 35 milyon + 5 milyon Euro'luk maliyetiyle bu rekora ortak olacak.