Bayern Münih Borussia Dortmund... Tartışmasız Almanya'nın en büyük rekabeti...

İki takım arasında nefesleri kesen rekabette perde bu kez Almanya Kupası Finali'nde aralanıyor.

Lig şampiyonluğunu elinde bulunduran Bayern Münih, takımın başında son maçına çıkacak Pep Guardiola'ya kupayla veda etmek istiyor.

Borussia Dortmund cephesinde ise sezon boyunca oynanan güzel futbol kupayla taçlandırılmak en büyük hedef...

Hafta içinde Bayern Münih'in, Dortmund'dan Mats Hummels'i transfer ettiğini açıklaması da, bu maça ayrı bir önem katıyor. Peki Bayern Münih Dortmund maçı saat kaçta hangi kanalda?

BAYERN MÜNİH-BORUSSİA DORTMUND MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Almanya'nın Berlin kentinde oynanacak Bayern Münih-Borussia Dortmund Almanya Kupası Finali, 21 Mayıs Cumartesi günü (bugün) saat 21.00'de oynanacak. Maç NTV Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak. Mücadeleyi Alman hakem Marco Fritz yönetecek. Fritz'in yardımcılıklarını Dominik Schaal ve Marcel Pelgrim üstlenecek.

BAYERN MÜNİH BORUSSİA DORTMUND

STAT: Berlin Olimpiyat Stadı
HAKEM: Marco Fritz
SAAT: 21.00
YAYIN: NTV Spor

MUHTEMEL 11'LER

Bayern Münih: Neuer, Lahm, Boateng, Martinez, Alaba, Alonso, Vidal, Douglas Costa, Franck Ribery, Müller, Lewandowski

Borussia Dortmund: Burki, Schmelzer, Hummels, Sokratis, Piszcek, Weigl, Kagawa, Castro, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang

3. RANDEVU

Bu sezon Bayern Münih ve Borussia Dortmund takımları 3. kez karşı karşıya gelecek. Ligde oynanan ilk maçta Bayern sahasında rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla yenerken, Dortmund'un sahasında oynanan mücadele golsüz beraberlikle sonuçlanmıştı.

İki takım arasında oynanan son 10 maçta ise Bayern 5, Dortmund 3 kez kazanırken, 2 maçta eşitliği bozan olmadı.



GUARDİOLA'NIN VEDA MAÇI

Bavyera ekibinde, Borussia Dortmund'a karşı oynanacak finalle birlikte Pep Guardiola dönemi de resmen kapanıyor. Geçtiğimiz aylarda Manchester City'ye gideceğini resmen açıklanan Pep Guardiola'nın yeri, önümüzdeki sezondan itibaren Carlo Ancelotti ile doldurulacak. Bayern ile birlikte 3 sezonda 3 şampiyonluk yaşayan İspanyol teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nde istenilen başarıyı elde edemedi.



HUMMELS NE YAPACAK?

Bayern Münih Borussia Dortmund maçında vedası gerçekleşecek tek isim Pep Guardiola da değil. Dortmund cephesinde de bir ayrılık yaşanacak. Son yıllarda Bayern Münih'e, Lewandowski ve Götze gibi yıldızlarını kaptıran Dortmund, bir yıldızını daha Bavyera'ya göndermek zorunda kaldı. Bayern, Alman Milli oyuncu Hummels'i gelecek sezon için transfer ettiğini geçtiğimiz günlerde duyurdu.

Bu transfer sonrası yeni takımına karşı rakip olarak sahaya çıkacak Hummels'in nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

KUPA CANAVARI BAYERN

2000 yılından bu yana çıktığı 9 kupa finalindeki tek yenilgisini Dortmund karşısında alan Bayern Münih'in toplam 17 şampiyonluğu bulunuyor. Borussia Dortmund ise kupada 3 kez mutlu sona ulaştı.


Maç öncesinde iki takım teknik direktörü ve futbolcular, kupayla birlikte böyle poz verdi

İDDAA'YA GÖRE FAVORİ BAYERN

Bayern Münih Borussia Dortmund finali öncesinde bahis oranlarına göre maçın favorisi Bayern Münih...

İddaa Risk Yönetimi, Bayern galibiyetine 1,75 oran verirken, Dortmund'un kupayı kazanma ihtimalini 3,10 olarak belirledi. Maçta normal sürenin berabere bitme oranı ise 3,30 olarak açıklandı.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maç öncesi iki takım son çalışmasını statta gerçekleştirdi.